Νέα spin off του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας & NewCο με τεχνολογία Blockchain στον τομέα της ενέργειας.

newcotech.io

Η εταιρεία NewCo Α.Ε. ανακοινώσε τη συμμετοχή της ως ιδρυτικό Μέλος και βασικός μέτοχος στον τεχνοβλαστό (spin-off) Ιndusty4Energy του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ).

Ο σκοπός του τεχνοβλαστού είναι η αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και γνώσης του Πανεπιστημίου στη σύζευξη των τεχνολογιών ενέργειας και BlockChain στο πλαίσιο του Industry 4.0.

Η Ιndusty4Energy θα προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες για την υποστήριξη και ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας. Η αρχική γραμμή προϊόντων περιλαμβάνει:

  • Πιστοποιητικά BlockChain με εφαρμογή στον ενεργειακό κλάδο
  • Αξιοποίηση tokenization σε συναλλαγές CO2 και παραγόμενου υδρογόνου
  • Παρακολούθηση CO2 από το διάστημα

Με τη συνεργασία αυτή η NewCo επιδιώκει να διευρύνει και να αξιοποίησει την τεχνογνωσία που διαθέτει στον τομέα BlockChain και στον αναπτυσσόμενο τομέα της ενέργειας. Ο στόχος αυτός  εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί καλύτερα μέσω της εφαρμογής της συσσωρευμένης ερευνητικής γνώσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της αποτελεσματικής επιχειρηματικής τοποθέτησης στα νέα δεδομένα της ενεργειακής και περιβαλλοντολογικής κρίσης.

Να σημείωσουμε, ότι οι τεχνοβλαστοί είναι εταιρείες που συστήνονται με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση της πνευματικής ιδιοκτησίας που παράγεται εντός των Πανεπιστημίων ή ερευνητικών φορέων, με συμμετοχή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (καθηγητών, ερευνητών, φοιτητών), που συνεισέφεραν στην δημιουργία της πνευματικής αυτής ιδιοκτησίας.