Μακρόν: “Ευχαριστώ” – Θα είμαι ο πρόεδρος όλων

Εμανουέλ Μακρόν

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν και από παιδιά, ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στο Πεδίο του Άρεως κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, υπό τους ήχους της «Ωδής στη Χαρά» του Μπετόβεν.

Απευθυνόμενος ο Μακρόν στους γάλλους πολιτές μετά την μεγαλη του νική, παρουσία του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ, υπουργών και συμβούλων του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστώ» ήταν η πρώτη του λέξη. «Ευχαριστώ φίλοι μου, συμπατριώτες μου εδώ στο Παρίσι αλλά και παντού, σε όλη τη γαλλική επικράτεια» και συνέχισε «Μετά από πέντε χρόνια μετασχηματισμού, μία πλειοψηφία μου έκανε την τιμή να μου δώσει την προεδρία της Γαλλίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, τους παράγοντες, τους ανθρώπους που με συνόδευσαν στην πορεία μου, όλους εκείνους που είναι μαζί μου από την αρχή κι έκαναν την επανεκλογή μου υπαρκτή. Ξέρω ότι δώσατε μεγάλη ενέργεια, κάνατε μεγάλη προσπάθεια. Ευχαριστώ και θα κάνω αυτό που πρέπει, αυτό που σας πρέπει. Ευχαριστώ».

Ο Μακρόν ευχαρίστησε τους Γάλλους και τις Γαλλίδες που του έδειξαν εμπιστοσύνη για μια ανεξάρτητη Γαλλία και πιο ισχυρή Ευρώπη με επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις βαθύτατες, προκειμένου να δώσουμε μια νέα πνοή στην καινοτομία, την οικολογία. Η Γαλλία θα γίνει ένα μεγάλο έθνος οικολογίας.

Σημείωσε ότι σκέφτεται αυτούς που απείχαν καθώς και αυτούς που ψήφισαν τη Λεπέν και σήμερα είναι απογοητευμένοι. Στο σημείο αυτό προέτρεψε όσους βρίσκοταν στο πλήθος να μην τους αποδοκιμάζουν. «Από εδώ και στο εξής, δεν είμαι πλέον υποψήφιος ενός κόμματος, αλλά πρόεδρος όλων». Λέω σε αυτούς που ψήφισαν την ακροδεξιά ότι δική μου ευθύνη και της ομάδας μου θα είναι να αντιμετωπίσω τις ανησυχίες τους, είπε.