Πιο φθηνοί από 1η Ιανουαρίου οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας

Photo: pixabay

Φθηνότεροι από την 1η Ιανουαρίου 2022 γίνονται λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, καθώς αρχίζει να ισχύει η μείωση των συντελεστών του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας (για συνδρομητές & καρτοκινητή). Από την αλλαγή περισσότερο κερδισμένοι  βγαίνουν οι νέοι από 15 ως 29 ετών, αφού απαλλάσσονται πλήρως από το ειδικό τέλος.

Το όφελος προς όλους τους καταναλωτές (ιδιώτες ή επιχειρήσεις), υπολογίζεται από 2% έως 10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό. Όσο μεγαλύτερος ο λογαριασμός τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το όφελος. Για παράδειγμα, όσοι έχουν λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας από 150 ευρώ και άνω θα δουν μηνιαίο όφελος στα 10 ευρώ, ενώ για λογαριασμούς κινητού έως 50 ευρώ, το όφελος θα είναι 2 ευρώ το μήνα.

Ειδικότερα, από σήμερα, 1η Ιανουαρίου 2022, επιβάλλεται, υπέρ του Δημοσίου, τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και το οποίο υπολογίζεται, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας, ως ποσοστό 10% επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης.

Το τέλος συνδρομητών κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας είναι μηδενικό για φυσικά πρόσωπα τα οποία κατά τη διάρκεια εκάστου έτους εφαρμογής έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους έως την 31η Δεκεμβρίου του προηγουμένου έτους και δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό 30ο έτος της ηλικίας τους έως την ημερομηνία αυτή.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyview.gr