Χεζμπολάχ: Επιβεβαίωσε τον θάνατο του ανώτερου διοικητή Αχμάντ Ουαχάμπι

Η λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου (21/9) ότι ο Αχμάντ Μαχμούντ Ουαχάμπι, ανώτερος διοικητής της ομάδας και μέλος της ανώτατης διοίκησης της Δύναμης Ραντβάν, σκοτώθηκε χθες στην αεροπορική επιδρομή του Ισραηλινού Στρατού στη Βηρυτό.

Το στοχευμένο χτύπημα σκότωσε τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ και Διοικητή της Δύναμης Ραντβάν, Ιμπραήμ Ακίλ μαζί με σχεδόν δώδεκα άλλους ανώτατους διοικητές. Πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι τα άλλα μέλη της Δύναμης Ραντβάν της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν όταν το ισραηλινό χτύπημα έπληξε μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν.

Το χτύπημα ακολούθησε μαζικές επιθέσεις με ρουκέτες της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ τη νύχτα μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής, κατά τις οποίες περίπου 50 σπίτια στην ισραηλινή συνοριακή κοινότητα Metulla φέρεται να υπέστησαν ζημιές. Επιπλέον, πτώσεις ρουκετών και σκάγια προκάλεσαν πυρκαγιές σε διάφορες τοποθεσίες στο Βορρά.

Παράλληλα η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε αργά το βράδυ και τον θάνατο του Ιμπραήμ Ακίλ, ενός «από τους μεγάλους ηγέτες μας», ο οποίος σκοτώθηκε «στον δρόμο για την Ιερουσαλήμ», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το προσκείμενο στο Ιράν κίνημα όταν αναφέρεται σε θύματα ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το IDF σημείωσε ότι οι αμυντικές κατευθυντήριες γραμμές της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου για τους Ισραηλινούς κατοίκους, ιδιαίτερα εκείνους στο βόρειο Ισραήλ, παραμένουν επί του παρόντος αμετάβλητες.

«Είμαστε σε μια νέα φάση του πολέμου και συνεχίζουμε να καταδιώκουμε τη Χεζμπολάχ», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο Ynet μετά το χτύπημα. “Ετοιμαζόμαστε για απάντηση. Όλα είναι στο τραπέζι”.

Ποιος ήταν ο ρόλος του Ουαχαμπί στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ;

Η Χεζμπολάχ πιστώνει τον Ουαχάμπι ως βασικό μέλος του εκπαιδευτικού πρωτοκόλλου της Χεζμπολάχ, αποκαλώντας τον επικεφαλής της «κεντρικής μονάδας εκπαίδευσης» και πρώην διοικητή της Δύναμης Ραντβάν, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ουαχάμπι φέρεται επίσης να συμμετείχε σε μάχες υπέρ του Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου, όπως και άλλοι αξιωματικοί της Χεζμπολάχ.

Νετανιάχου: Οι στόχοι του Ισραήλ είναι ξεκάθαροι 

«Οι στόχοι του Ισραήλ είναι ξεκάθαροι και οι ενέργειές του μιλούν από μόνες τους» ήταν η σύντομη δήλωση στην οποία προέβη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Χερζί Χαλεβί: Σχεδίαζαν νέα 7η Οκτωβρίου» λέει το Ισραήλ

Ο αρχηγός του Ισραηλινού επιτελείου, Χερζί Χαλεβί δήλωσε στο στρατιωτικό Συμβούλιο ότι «οι διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώσαμε σήμερα, σχεδίαζαν την «7η Οκτωβρίου» στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ για χρόνια. Τους φτάσαμε και θα φτάσουμε σε όποιον απειλεί την ασφάλεια των πολιτών του κράτους του Ισραήλ».

culpanews.gr με πληροφορίες από jpost.com