Στη Βουλή οι δικογραφίες για Χρ. Καλογρίτσα – Ν. Παππά και Folli Follie

Βουλή των Ελλήνων - Photo: ck/culpa media

Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκαν χθες στην Βουλή, οι δυο δικογραφίες που αφορούν, η μεν πρώτη τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016 και η δεύτερη την εταιρεία Folli Follie, με αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξανδρο Χαρίτση.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις κατά του κ. Παππά την περίοδο που είχε την ιδιότητα του υπουργού. Η προκαταρκτική εξέταση, ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης με τον λιβανέζικο όμιλο CCC, κάνοντας λόγο για εικονική συναλλαγή τους 3 εκατομμύρια ευρώ τα οποία του δόθηκαν, για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η άλλη δικογραφία είναι κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, σχετικά με την υπόθεση της εταιρίας Folli Follie, στο πλαίσιο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στελέχους της εταιρείας με τον τότε μεγαλομέτοχό της Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Οι αναφορές για τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα έχουν μείνει και διερευνώνται από τις εισαγγελικές αρχές.

Σε δήλωσή του, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της διαβίβασης των, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Ιωάννης Μπούγας ανέφερε: «H Νέα Δημοκρατία αξιολογεί το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό και θα λάβει τις αποφάσεις της όταν έχει προβεί σε πλήρη και υπεύθυνη αξιολόγηση».