Ξεκίνησε δρομολόγια το «Ασημένιο Βέλος» – Σε 3 ώρες & 55 λεπτά η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Η νέα σύγχρονη αμαξοστοιχία "ETR 470 - Ασημένιο Βέλος"

Ξεκίνησαν σήμερα 15/5 τα δρομολόγια της νέας σύγχρονης αμαξοστοιχίας “ETR 470 – Ασημένιο Βέλος” εκτελώντας το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα σε τρεις ώρες και 55 λεπτά. Η πληρότητα του σημερινού δρομολογίου έφτασε στο 60% περίπου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την δρομολόγιση των νέων τρένων εγκαινιάζει μία νέα εμπειρία ταξιδιού, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, προσφέροντας συγχρόνως περισσότερη άνεση και πολυτέλεια, στην διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Roberto Biasin, δήλωσε: “Για εμάς είναι μια πολύ καλή ημέρα, μια νέα ημέρα, κατά τη γνώμη μας δεν είναι μόνο ένα τρένο, είναι μια νέα υπηρεσία που θέλουμε να προσφέρουμε, ένας νέος τρόπος μετακίνησης στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ο χρόνος αλλά και η ευκαιρία να ταξιδεύει κάποιος με ασφαλή και άνετο τρόπο”.

Και συνέχισε ο κ. Roberto Biasin: “Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και εμείς προσφέρουμε ένα αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών με τα ETR 470, τις οποίες θα εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο. Με το τραίνο ο επιβάτης μπορεί ξεκούραστα, να απολαύσει μία ταξιδιωτική εμπειρία Για εμάς ήταν σημαντικό να σπάσουμε το φράγμα των 4 ωρών”

Ακόμα, ο ίδιος επισήμανε, ότι το επόμενο βήμα είναι η ακόμη μεγαλύτερη μείωση του χρόνου ταξιδιού στις 3 ώρες και 20 λεπτά μόλις ολοκληρωθούν κάποιες υποδομές στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι αμαξοστοιχίες ETR470 διαθέτουν εννέα βαγόνια ένα εκ των οποίων είναι εστιατόριο και μπαρ, τρία βαγόνια πρώτης θέσης και πέντε οικονομικής. Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει 475 επιβάτες και περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις, για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι, βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, προσφέρονται οι υπηρεσίες:

Εστιατόριο – Bar. Οι υπηρεσίες παρέχονται στον αναβαθμισμένο χώρο του εστιατορίου & στην υπόλοιπη αμαξοστοιχία (στις θέσεις των επιβατών) σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στους επιβάτες της Α΄Θέσης παρέχονται δωρεάν αναψυκτικό/καφές, νερό και σνακ στη θέση του επιβάτη. Παρέχεται η δυνατότητα φύλαξης χειραποσκευών στους σταθμούς της Αθήνας, Λάρισας & Θεσσαλονίκης.

Για AμεA/AMK παρέχονται ειδικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό για την πρόσβαση στους σταθμούς και τα τρένα. Επίσης υπάρχει συνεχής ενημέρωση του επιβατικού κοινού στις αποβάθρες και επί των τρένων, παροχή ρεύματος (Πρίζες εντός των τρένων).

Δίνεται η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς μικρών ζώων σε κλουβί με μέγιστες διαστάσεις 50x40x70. Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μεγαλόσωμων σκύλων. Εξαιρούνται οι σκύλοι οδηγοί.

Τα δρομολόγια

Το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR470, αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 07:22 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 09:58, και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 11:20.

Το επόμενο δρομολόγιο του ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 17:22 το απόγευμα, με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 20:00, και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 21:21.

Αντίστοιχα, το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 07:08, με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 08:25 και άφιξη στον Σταθμό της Αθήνας στις 11:03.

Το επόμενο δρομολόγιο του ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 17:08 το απόγευμα, με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 18:26, και άφιξη στον Σταθμό της Αθήνας στις 21:04.

Oι τιμές κανονικού εισιτηρίου μιας διαδρομής

  • Α΄Θέση: 65 € Αθήνα-Θεσσαλονίκη / 48,6 € Αθήνα-Λάρισα / 25,4 € Θεσσαλονίκη-Λάρισα
  • Β΄Θέση: 55 € Αθήνα-Θεσσαλονίκη / 41,5 € Αθήνα-Λάρισα / 22,1 € Θεσσαλονίκη-Λάρισα

Έκπτωση 20% μέχρι τις 3 Ιουνίου

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των νέων αμαξοστοιχιών ETR470, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει έκπτωση 20%, για 20 ημέρες, μέχρι τις 3 Ιουνίου, σε όσους ταξιδιώτες επιλέξουν να ταξιδέψουν με τις αμαξοστοιχίες ETR470, στο ξεκίνημα της νέας εποχής για τον ελληνικό σιδηρόδρομο.