Wall Street: Βαριές απώλειες για τον Dow Jones

Με μεγάλες απώλειες έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση του μήνα στο New York Stock Exchange (NYSE). Σημαντικό ρόλο  στη διαμόρφωση του αρνητικού κλίματος,  έπαιξε η πτώση της Johnson & Johnson, μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας για την χαμηλή  αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Προβληματισμός στην SEC

Προβληματισμό προκάλεσαν  στις αμερικανικές αρχές και οι ακραίες χρηματιστηριακές αντιδράσεις των επενδυτών σε συγκριμένες μετοχές, όπως της GameStop, AMC Entertainment Holdings Inc και BlackBerry. Ειδικότερα η μετοχή της αλυσίδας πώλησης βιντεοπαιχνιδιών Gamestop κατέγραψε άνοδο περίπου 70%, πιέζοντας τα hedge funds. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανακοίνωσε ότι άρχισε έρευνα για τα φαινόμενα κερδοσκοπίας για τις μετοχές της Gamestop.

Βαριές απώλειες για τον Dow Jones

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 622 μονάδες (-2,04%) στις 29.980 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 73 μονάδες (-1,93%) στις 3.714 μονάδες & ο Nasdaq έχασε 266 μονάδες (-2%) στις 13.070 μονάδες.  Ο δείκτης μεταβλητότητας (CBOE) σημείωσε άνοδο 23%, στο υψηλό των τελευταίων τριών μηνών. Την ακραία μεταβλητότητα την «πλήρωσαν» ορισμένες μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως της Apple (-3,7%), της 3M (-4,2%), της Chevron (-4,2%) κ.ά.. Οι μετοχές της Johnson & Johnson έπεσαν πάνω από -4%, σε αντίθεση με τις μετοχές της Moderna που σημείωσαν άνοδο 10,2%.