Τσιτσιπάς: Θα εμβολιαζόμουν μόνο αν ήταν υποχρεωτικό – Μόσιαλος: Με απογοήτευσε η δήλωσή του

Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του, σχολίασε τις δηλώσεις του αθλητή Στέφανου Τσιτσιπά, σύμφωνα με τις οποίες ο αθλητής, δεν θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, μέχρι να γίνει υποχρεωτικός. 

Η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου

«Μόνο το 39% των συμπατριωτών μας ηλικίας 18-24 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο (με κίνητρα και χωρίς κίνητρα). Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και υπερβαίνει τις δηλώσεις του πρώην; ειδώλου (το ερωτηματικό το βάζω γιατί πολλές φορές η πορεία από την απαξίωση στην αποθέωση είναι μισό τσιγάρο δρόμος, ειδικά στη χώρα μας).

Η δήλωση που τόσο απογοήτευσε, γιατί έγινε από επώνυμο, που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ας μας προβληματίσει γενικότερα. Οι ελάχιστες παρενέργειες των εμβολίων είναι ειδήσεις καθημερινά και όχι το πόσοι έχουν σωθεί λόγω της προστασίας των εμβολίων.

Ο άδικος θάνατος ενός εμβολιασμένου συμπατριώτη μας γίνεται κυρίαρχη είδηση, ενώ “ξεχνάμε”, ότι είχαμε 13.204 άδικους θανάτους ανεμβολίαστων συμπατριωτών μας μέχρι στιγμής. Στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλονται απόψεις για τα εμβόλια από ‘πανεπιστημιακούς’ και ‘ειδικούς’ μπροστά στις οποίες η ανώριμη τοποθέτηση του επωνύμου τενίστα είναι ήσσονος σημασίας.

Ενόχλησε ο κ. Τσιτσιπάς αλλά μήπως πέρα από το δέντρο να δούμε και το δάσος;». 

Τσιτσιπάς: Θα εμβολιαζόμουν μόνο αν ήταν υποχρεωτικό

Νωρίτερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο περιθώριο του 1000 Masters στο Σινσινάτι, αποκάλυψε ότι δεν έχει εμβολιασθεί, και δεν θα το κάνει, μέχρι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, να γίνει υποχρεωτικός.

Συγκεκριμένα ο αθλητής ανέφερε: “Oχι, δεν το έχω κάνει. Κανείς δε μου είπε κάτι. Δεν έχει γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Κάποια στιγμή θα πρέπει να εμβολιαστώ, είμαι σίγουρος γι αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν υποχρεωτικό για να αγωνιστώ. Οπότε όχι, δεν το έχω κάνει”.

Επιμένοντας οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν ξανά: “Θα εμβολιαζόσασταν μόνο αν ήταν υποχρεωτικό;” με τον αθλητή να απαντά:”Οf course”.

Δείτε το tweet του δημοσιογράφου Luigi Gatto