Τσίπρας: Δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κορονοϊό στις διαδηλώσεις-Απάντηση Ταραντίλη

Μια απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ, έδωσε αφορμή για ένα νέο γύρω πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση  του δημοσιογράφο: «Εσείς δέχεστε το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής: «Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι’ αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδιο που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία».

Συνέχισε δε λέγοντας: «ο υποκινητής αυτών των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κυβέρνηση. Θα έπρεπε λοιπόν αυτή τη στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά την παγκόσμια κοινή γνώμη, είναι ότι στην περίοδο της πανδημίας, θα πρέπει ορισμένα μέτρα αναγκαία, καταστολής ελευθεριών, να μη γίνουν μόνιμα και να μη γίνουν ευκαιρία για τις εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να περάσουν μέτρα τα οποία θα είναι σε αντίθεση με την κοινή λογική και με την κοινή γνώμη».

Αντίδραση της Κυβέρνησης

Η παραπάνω τοποθέτηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη, να κάνει λόγο για αδιαφορία από πλευράς του για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία των πολιτών από τον συνωστισμό στις πορείες.

Η τοποθέτηση του Χρήστου Ταραντίλη: «Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες. Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία των πολιτών; Πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους;

Πόσο ανεύθυνο είναι να προσκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεντρώσεις και πορείες αυτό το κρίσιμο διάστημα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία; Η υγεία των συνανθρώπων μας πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα όλων μας».