Τα ζητήματα ηθικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν έχουν πολιτικά χρώματα

Image Mikkel Frimer-Rasmussen on Unsplash

Για μια ακόμη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ αδυνατώντας να παραγάγουν αντιπολίτευση, προσπαθούν να εκμεταλλευθούν και να κομματικοποιήσουν τις υποθέσεις βιασμού και κακοποίησης. Η παιδεραστία είναι αδιανόητη, ανατριχιαστική και χωρίς δεύτερη κουβέντα καταδικαστέα.

Όταν όμως κ. Τσίπρα δεν μίλησες για τον υπουργό σου, τον κ. Χαϊκάλη, όταν δεν μίλησες για τον κ. Κιμούλη, που εσύ τον διόριζες σε θέσεις ευθύνης και όταν δεν μίλησες για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας και μιλάς σήμερα, τότε «σύντροφοι» της «κέντρο-ριζοσπαστικής» αριστεράς, αυτό λέγεται φαρισαϊσμός. Δεν μπορούμε να είμαστε ευαίσθητοι ανάλογα με τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Πάντα είμαστε ευαίσθητοι απέναντι σε τέτοια ζητήματα. Είναι αδιανόητο και ανήθικο, όταν όλη η Ελλάδα στέκεται δίπλα στα θύματα, να προσπαθείς για λογούς αντιπολιτευτικούς να αποκομίσεις πολιτικά οφέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και κ. Τσίπρας έχοντας καθημερινά το άγχος, ότι χάνουν οριστικά και αμετάκλητα το παιχνίδι της εξουσίας, τρέχουν πίσω από τα γεγονότα, ως άλλο θηρίο που μυρίζεται αίμα. Όχι, για να καταθέσουν την πολιτική τους άποψη ή να κάνουν την σκληρή κριτική τους ως αντιπολίτευση, αλλά να πολώσουν, να διχάσουν και να δηλητηριάσουν την κοινή γνώμη, μήπως και κερδίσουν κάποιους δημοσκοπικούς πόντους, τώρα που γυρίζει.

Είναι κρίμα, μια υπόθεση που θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο, να επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τη μετατρέψει σε πολιτικό ρίγκ. Δεν καταλαβαίνει ότι τους μόνους που βοηθά μια τέτοια κατάσταση είναι τους θύτες.

Για να κλείνουμε και να μην κουράζουμε. Εμείς είμαστε με όλα τα θύματα από όπου και αν προέρχονται και καταδικάζουμε απερίφραστα όλα αυτά τα ελεεινά υποκείμενα, χωρίς να ζητάμε κομματική ταυτότητα. Τα ζητήματα ηθικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δεν έχουν πολιτικά χρώματα «σύντροφοι». Τελεία και παύλα.-