Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη σκάλα του Μιλάνου

Photo: megaron.gr

Μία νέα παραγωγή για όλη την οικογένεια με άρωμα όπερας, ετοιμάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, από το Σάββατο 18 έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου.

Ο Ηλίας Καρελλάς, στήνει για ένατη χρονιά το μαγικό πανί του και φέρνει στα παιδιά από 4 έως 104 ετών, τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη. Η παράσταση του λέγεται «Τα Χριστούγεννα στη σκάλα του Μιλάνου» και είναι γεμάτη χιούμορ, δράση, μουσική και ξεκαρδιστικές ατάκες του φίλους μας Καραγκιόζη.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Καθώς προετοιμάζονται όλοι για το Χριστουγεννιάτικο γκαλά, ο Καλικάντζαρος των Χριστουγέννων με ένα μαγικό τρόπο, φέρνει τα πάνω κάτω. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν, τραγουδιστές χάνουν τη φωνή τους, όργανα εξαφανίζονται, αλλά και νότες μετακινούνται! Αυτή τη φορά ο Καραγκιόζης γίνεται ντεντέκτιβ και αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο.

Ποιος είναι ο Ηλίας Καρελλάς

«Άρχιζα να παίζω με τις σκιές όταν ήμουν πολύ μικρός και όλα τότε γύρω μου φάνταζαν μικρά. Μεγαλώνοντας εγώ, μεγάλωσαν και όλα γύρω μου. Το μόνο που θύμιζε την όμορφη εκείνη μικρή εποχή, ήταν αυτός ο θίασος των σκιών. Συνέχισα λοιπόν να παίζω με αυτές τις σκιές δίνοντάς τους πνοή, ζωή, μεγάλη αγάπη και αφοσίωση. Προσπαθώ να κάνω το κοινό μου να γελά και να ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο μικρό, μα τόσο όμοιο με αυτόν τον μεγάλο που ζούμε.»

Ο Ηλίας Καρελλάς ξεκίνησε την πορεία του το 1996 με παραστάσεις Θεάτρου Σκιών. Το 2002 και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνει μία ανανεωτική πνοή δημιουργώντας πρωτοποριακές παραστάσεις όπου επί σκηνής συνυπάρχουν αρμονικά ο ηθοποιός, η σκιά, η κούκλα τα πολυμέσα και η ζωντανή μουσική. Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να δημιουργήσει παραστάσεις, προσελκύοντας κατά μέσο όρο 50.000 θεατές, ανά θεατρική σεζόν! Σε αναγνώριση του καλλιτεχνικού του έργου, ο Θίασος του, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και της Unesco. Με τη δράση του, έχει στηρίξει το Χαμόγελο του παιδιού, τη Φλόγα, τα Παιδικά Χωριά SOS , τον Ερυθρό Σταυρό, τη UNICEF κ.α. Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πανελλήνιου Σωματείου Θέατρου Σκιών.

Οι συντελεστές της παράστασης

Το κείμενο της παράστασης, καθώς και την σκηνοθεσία, τους φωτισμούς και τη σκηνογραφία την έχει αναλάβει ο Ηλίας Καρελλάς. Αξιοσημείωτο δε, είναι ότι ο ίδιος δανείζει τη φωνή του σε 21 φιγούρες! Οι χορογραφίες είναι της Αντιγόνης Γύρα, ενώ τη μουσική επιμέλεια και τις διασκευές αναλαμβάνουν οι String Demons.

Πλαισιώνουν τη σκηνή: ο τενόρος “Κατσέ Καρέκλα” δηλαδή ο Γιάννης Καλύβας, η Σοπράνο “Καρτερά Καναπέ” δηλαδή η Αγγελική Ζωή Καραγκούνη και ο βιρτουόζος πιανίστας “Φον Ξάφνιαζαν” δηλαδή ο Νίκος Ντεκούλης. Έχουμε όμως και χορευτές… το καταπληκτικό ντουέτο “Πάντα Σκάλωνα” που υποδύονται ο Αλέξανδρος Ζαρμακούπης και η Θέμις -Αριάδνης Ανδρεουλάκη. Ο Νικόλας Τζιβελέκης, ο Απόστολος Γραββάνης και η Δήμητρα Κώνστα, χειρίζονται τις φιγούρες πίσω από τον μπερντέ. Μην χάνουμε χρόνο λοιπόν, ας απολαύσουμε τη νέα κωμική περιπέτεια του Καραγκιόζη και της παρέας του!

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη σκάλα του Μιλάνου», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 12.21 έως τις 30.12.21

Ωράριο: 18.12.21 (18.00), 19.12.21 (16.00 & 18.00), 25.12.21(18.00), 26.12.21 (16.00 & 18.00), 27.12.21 – 28.12.21 -29.12.21 & 30.12.21 (18.00).

Διάρκεια: 90 λεπτά. Γενική είσοδος: 12€ 

Πληροφορίες στο megaron.gr & στο fb Θίασος Ηλία Καρελλά