Στους 6 οι νεκροί από την κακοκαιρία – Επικίνδυνα ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού Ποταμού

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται εντός πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού ποταμού στα όρια του δήμου Λαρισαίων.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα  στους κατοίκους της Φαρκαδόνας και της Λάρισας προειδοποιώντας τους για εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή σας . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Με ανακοίνωση του και ο δήμος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού και για προληπτικούς λόγους, υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Στους 6 οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel

Στους 6 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από την κακοκαιρία Daniel ύστερα κι από τον των σορών δυο γυναικών στο χωριό Αστρίτσα της Καρδίτσας. Νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρός άντρας κάτω από φερτά υλικά σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού.

Διασώσεις εγκλωβισμένων ανθρώπων με ελικόπτερα 

Ο Παλαμάς Καρδίτσας και τα γύρω χωριά έχουν βυθιστεί κυριολεκτικά κάτω από το νερό και οι κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε στέγες σπιτιών. Η προσπάθεια επικεντρώνεται, κυρίως, σε περιοχές του Δήμου Παλαμά, ενώ στο χωριό Αγία Τριάδα υπάρχουν έξι αγνοούμενοι. Εγκλωβισμένοι υπάρχουν σε πολλά χωριά, όπως στη Μεταμόρφωση, το Βλοχό, το Ριζοβούνι, τη Μαραθέα, τον Κοσκινά, και στην πόλη του Παλαμά, όπου το ύψος του νερού δεν επιτρέπει ακόμα και σε τρακτέρ να προσεγγίσουν τα σπίτια όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι.

Νωρίς το απόγευμα στη μάχη των απεγκλωβισμών μπήκε και ο στρατός με λέμβους, ερπυστριοφόρα οχήματα και ειδικά μηχανήματα.