“Σμύρνη μου Αγαπημένη”: Μετά το “Maestro”, η ταινία της Μιμής Ντενίση μπαίνει στο Netflix

Μετά το “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μια ακόμα ελληνική παραγωγή, η ταινία της Μιμής Ντενίση, με τίτλο “Σμύρνη μου αγαπημένη”, μπαίνει στο Netflix.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega “Πάμε Δανάη”, η εταιρεία παραγωγής Tanweer, ήταν εδώ και πολύ καιρό σε διαπραγματεύσεις με την πλατφόρμα του Netflix και τελικά, την προηγούμενη εβδομάδα, έκλεισε η συμφωνία.

Η ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ενώ θα είναι η πρώτη ελληνική ταινία που θα κάνει την είσοδό της στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

Εκτός από το Netflix, η «Σμύρνη μου αγαπημένη» πρόκειται να προβληθεί επίσης, στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ρωσίας και της Κίνας.

Το τρέιλερ της ταινίας

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, που αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922 και ακολουθεί μια Ελληνίδα της υψηλής κοινωνίας στη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο. Ο προϋπολογισμός της ξεπέρασε τα 4 εκατ. ευρώ, γεγονός που την καθιστά την ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.

Η ταινία κατάφερε να αποσπάσει τα βραβεία φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, σχεδιασμού μακιγιάζ και ειδικών εφέ στα “Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2022”. Επίσης, ήταν υποψήφια για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Εκτός αυτού, ο Γιάννης Βογιατζής ήταν υποψήφιος για βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ η Ταμίλα Κουλίεβα για το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γρηγόρης Καραντινάκης, ενώ το σενάριο φέρει την υπογραφή της Μιμής Ντενίση σε συνεργασία με τον Μάρτιν Σέρμαν.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι:  Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στέργιογλου κ.α.