Ο S&P 500 εμφανίζει συνολική απόδοση το 2021 (11,6%) & σε ετήσια βάση (55%).

Το ενδιαφέρον στις διεθνείς αγορές εστιάζεται σήμερα στη σύσκεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και στη συνέντευξη τύπου της Προέδρου της. Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη της νομισματική της πολιτική και να επισημάνει ότι χρειάζεται να συνεχιστεί ο αυξημένος ρυθμός των αγορών τίτλων τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο δείκτης τιμών κατοικιών παρουσίασε τον Φεβρουάριο τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση (8,6%, εκτίμηση: 8%, Ιανουάριος: 8%) από τον Οκτώβριο του 2014, ωστόσο σε μηνιαία βάση ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος για πρώτη φορά μετά από εννέα συνεχόμενους μήνες ενίσχυσης.

Η Κεντρική Τράπεζα του Καναδά διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς στο 0,25%, ενώ περιόρισε κατά 25% το ύψος των αγορών τίτλων που πραγματοποιεί.

Ο S&P 500 συνεχίζει την ανοδική του πορεία

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε χθες κατά 0,93%. Θετικός ο αντίκτυπος από τα ευνοϊκά μακροοικονομικά στοιχεία, την ενίσχυση των εταιρικών μεγεθών και το σχετικώς ήπιο επίπεδο των αποδόσεων στη λήξη κρατικών ομολόγων. Ο S&P 500 εμφανίζει ισχυρή συνολική απόδοση το 2021 (11,6%) και σε ετήσια βάση (55%).

Τη μεγαλύτερη αύξηση εμφάνισε χθες ο κλαδικός δείκτης α’ υλών (1,87%), ενώ μείωση κατά 0,9% κατέγραψε ο κλαδικός δείκτης εταιρειών κοινής ωφέλειας. Την ισχυρότερη συνολική απόδοση τον Απρίλιο καταγράφει ο τεχνολογικός κλαδικός δείκτης (7,3%), ενώ συνολική μείωση κατά 2,5% εμφανίζει ο κλάδος ενέργειας. Ελαφρώς καλύτερα του αναμενομένου τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανά μετοχή α’ τριμήνου της Verizon.

Ανέκαμψε σήμερα 22/4 κατά 2,38% ο δείκτης Nikkei, υπερκαλύπτοντας την υποχώρηση κατά 2,03%, που εμφάνισε χθες. Ελαφρώς καθοδικά κατά 0,23% ο δείκτης Shanghai Composite.

Συνάλλαγμα

Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα οι κυριότερες συναλλαγματικές ισοτιμίες εν αναμονή της σύσκεψης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σήμερα το πρωί 22/4 η ισοτιμία ευρώ/δολάριο ήταν ($1,2040-45). Αντίσταση για την ισοτιμία ευρώ/δολάριο στα $1,2110 και στα $1,2240, ενώ στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή $1,1930-40. Η υποχώρηση της απόδοσης στη λήξη του 10ετούς κρατικού ομολόγου ΗΠΑ επηρεάζει αρνητικά το δολάριο.

Ομόλογα 

Ελαφρώς καθοδικά το πρωί οι αποδόσεις στη λήξη κρατικών ομολόγων Ευρωζώνης. Η απόδοση στη λήξη του 2ετούς ομολόγου αναφοράς ΗΠΑ εμφάνισε σήμερα χαμηλό 0,143% από τέλος Μαρτίου, καθώς παρά τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική στην επερχόμενη σύσκεψη στις 28 Απριλίου. Η απόδοση στη λήξη του 10ετούς ομολόγου αναφοράς ΗΠΑ κατέγραψε σήμερα χαμηλό 1,529% μιας εβδομάδος.

Ενέργεια – Εμπορεύματα

Σε χαμηλό $60,65/βαρέλι μιας εβδομάδας διαμορφώθηκε σήμερα η τιμή του ΣΜΕ WTI. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ τα αποθέματα πετρελαίου παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα αύξηση για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες υποχώρησης, καταδεικνύοντας ότι περιορίζεται η δυναμική της ζήτησης.

Σε υψηλό $1.797,93/ουγγιά δύο μηνών ανήλθε σήμερα το πρωί η τιμή spot χρυσού, επηρεαζόμενη από την υποχώρηση των αποδόσεων στη λήξη κρατικών ομολόγων ΗΠΑ.

Δείτε εδώ την πλήρη ανάλυση των διεθνών αγορών της Alpha Bank