Ris Project: Καφετέρια & μίνι εστιατόριο για σκύλους!

Photo: .facebook.com/deardelidog

Λαχταριστά Sandwich, λιχουδιές με χαρούπι και χειροποίητο φυστικοβούτυρο, άλλες πάλι, με κοτόπουλο και κουρκουμά, όλα αυτά τα εδέσματα για τους αγαπημένους και πιστούς μας τετράποδους φίλους τα συναντάμε στο πρώτο καφέ-εστιατόριο Ris Project!

Πως ξεκίνησε η ιδέα

Ο Νίκος, ο οποίος εργαζόταν χρόνια σε μαγαζιά εστίασης, όταν γνώρισε την φιλόζωη Βικτώρια παιδαγωγό, συζητούσαν μέσα στην καραντίνα  για ενδεχόμενη συνεργασία. Άρχιζαν και έψαχναν  για το δικό τους τετράποδο σκυλάκι την ‘Κρέμα’, φρέσκιες και προσεγμένες τροφές χωρίς χημικά η πρόσθετα. Ξεκίνησαν έτσι το Ris Project στην Πάτρα, μέχρι που αποφάσισαν να μετακομίσουν το σχέδιο τους, στην Αθήνα!

Το Ris Project είναι ανοιχτό πλέον, στην πιο διάσημη σκυλογειτονιά της πόλης, στον δρόμο της Ερατοσθένους στο Παγκράτι. Ris σημαίνει ‘μύτη’ στα αρχαία ελληνικά και δεν είναι καθόλου τυχαίο το όνομα που δώσανε στη πρώτη καφετέρια τετράποδων γιατί αν καταφθάνουν τα σκυλάκια και τα γατάκια στον χώρο αυτόν, έρχονται αποκλειστικά και μόνο από την …μύτη τους!

Τα συστατικά που χρησιμοποιούν

Ο Νίκος και η Βικτώρια συνεργάζονται για το καλό των μικρών τους  φίλων, με διατροφολόγο γι αυτό άλλωστε ό, τι παρασκευάζεται δεν έχει χημικά πρόσθετα. Cupcakes, Popcorn χωρίς αλάτι και βούτυρο, τούρτες γενεθλίων, Pupcake κολοκύθας με τσιπς γλυκοπατάτας, αλλά και energy balls, μπορούν να φάνε άφοβα τα σκυλάκια των ιδιοκτητών, καθώς είναι φτιαγμένα από χαρούπι, αλεύρι ολικής άλεσης, παντζάρι, μέλι, καρύδα, μπανάνα και τζίντζερ.

Το χαρούπι ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών και βοηθά στην ανάπτυξη των οστών, έχοντας παράλληλα αντικαρκινική δράση. Η καρύδα προστατεύει το δέρμα κι έτσι εξασφαλίζει ένα υγιές και λαμπερό τρίχωμα, ενώ η κολοκύθα συμβάλλει στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Το Ris Project πέρα από την διατροφή φροντίζει και την εμφάνιση, καθώς συνεργάζεται με το Studio Materiality,  όπου μπορεί να βρει κανείς ακόμα και αξεσουάρ ή ρούχα για το σκύλο του, φανταστικά t- shirts, περιλαίμια, μπαντάνες κ.α.

Τέλος, αν θέλετε να παραγγείλετε μία τούρτα γενεθλίων για τον δικό σας σκύλο θα πρέπει να την παραγγείλετε τουλάχιστον δύο ημέρες πριν.

Ris Project: Ερατοσθένους 27, Παγκράτι, 6937006540

Τα ρεπορτάζ αγοράς & τα προϊόντα του παρουσιάζονται στο culpanews.gr είναι επιλογές των συντακτών. Δεν έχουν εμπορικό σκοπό & ούτε αποφέρουν διαφημιστικά έσοδα.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από facebook.com/deardelidog