Κατάρρευση πάνω από 26% για τη Meta μητρικής της Facebook

Photo: pixabay.com

Μαύρη” Πέμπτη για την μετοχή της Meta μητρικής του Facebook, η οποία υποχώρησε πάνω από 26%, χάνοντας περισσότερα από 230 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, μετά την άσχημη τριμηνιαία έκθεση κερδών της εταιρείας, που έδειξε μείωση των χρηστών και αύξηση των δαπανών, οι οποίες σχετίζονται με το έργο της εταιρείας metaverse.

Η συγκεκριμένη πτώση είναι η μεγαλύτερη ημερήσια «βουτιά» εισηγμένης στο αμερικανικο χρηματιστήριο. Απώλειες σημείωσαν η Spotify Technology -14%, η οποία ανακοίνωσε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των συνδρομητών, καθώς και  η Snap -23%, το Pinterest -8% και το Twitter κατά -5,5%.

Η απότομη πτώση της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας Meta Platforms, η οποία πλέον ανέρχεται σε περίπου 670 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι η μεγαλύτερη μείωση στην ιστορία της αγοράς των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Οι επενδυτές προχώρησαν σε άμεσες πωλήσεις των μετοχών του τεχνολογικού κολοσσού, αφού ανησυχήσαν τόσο από τη μείωση των χρηστών όσο και από την αύξηση των δαπανών που συνδέονται με την εστίαση της εταιρείας στην εικονική πραγματικότητα.

Ο Zuckerberg το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μετατοπίσει σημαντικούς από τους πόρους της εταιρείας, για να αναπτύξει την ιδέα του για το metaverse. Να σημειωθεί ότι το Facebook ξόδεψε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτές τις γραμμές πέρυσι και αναμένει μια «σημαντική αύξηση» σε παρόμοια έξοδα για το 2022.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyview.gr