Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί – 1.375.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί

Photo by Mufid Majnun on Unsplash

Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας προχωρούν με ασφάλεια, υποδειγματικό τρόπο και γρήγορους ρυθμούς, ανάλογα πάντα με τις ροές εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας. Έχουν ήδη ξεπεράσει τους 1.375.000 και περισσότεροι από 915.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση. Σημειώνεται ότι:

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό νέων ομάδων πληθυσμού

Έχει ήδη ενεργοποιηθεί η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς, τις μαθήτριες και τους μαθητές άνω των 16 ετών των Σχολικών Μονάδων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό και μπορούν να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους.

Σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για ορισμό ραντεβού αναφορικά με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα του πληθυσμού που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 70 – 74 ετών και οι εμβολισμοί σε αυτούς θα αρχίσουν μετά από 3 ημέρες, την Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Την Παρασκευή 2 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα του πληθυσμού που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών και οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν από την Δευτέρα, 5 Απριλίου.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ε.Ε. στον εφοδιασμό των εμβολίων, είναι ικανοποιητικό το ποσοστό εμβολιασμών στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι μέσα στον Απρίλιο θα έχουν γίνει 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα έχουν καλυφθεί, το αργότερο έως τα μέσα Μαΐου, όλοι όσοι είναι άνω των 60 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

emvolio.gov.gr

Δικαιώθηκε η επιλογή να μην αναστείλουν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca 

Το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τον νέο κορονοϊό είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό» και «δεν συνδέεται» με πιο αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι δικαιώθηκε για την επιλογή της να μην αναστείλει τους εμβολιασμούς και επισημαίνουν ότι η απόφαση να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca, ελήφθη με αυστηρώς επιστημονικά κριτήρια και δεν υπήρξαν δεδομένα που να στηρίζουν απόφαση αναστολής τη δεδομένη στιγμή.

Nα σημειωθεί δε ότι η Ιταλία, που είχε αναστείλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, από σήμερα αρχίζει και πάλι τη χορήγησή του.