Πρωτοχρονιάτικο Gala με τα ωραιότερα μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / megaron.gr

Τα πιο λαμπερά διαμάντια του Παγκόσμιου Μουσικού θεάτρου, υποδέχεται το 2023 η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με δύο εορταστικές Πρωτοχρονιάτικες βραδιές, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μετά την εξάντληση των εισιτηρίων για την πρώτη εορταστική, που είχε προγραμματιστεί την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου. Όσοι δεν πρόλαβαν εγκαίρως να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους, μπορούν να εξασφαλίσουν θέσεις για τη δεύτερη συναυλία που θα γίνει την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου.

Το Πρόγραμμα της συναυλίας

Θεματικός άξονας του γκαλά είναι το μιούζικαλ. Το σύνθετο αυτό είδος που συνδυάζει θέατρο, χορό και μουσική, αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο ιδιαίτερα τα έργα της Χρυσής του εποχής από τις δεκαετίες 1940-1960.

Στο Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά Μιούζικαλ της Κρατικής Ορχήστρας, θα απολαύσουμε γνωστά αποσπάσματα από διάσημα μιούζικαλ όπως τα: «Ωραία μου κυρία» του Frederick Loewe, «West Side Story» του Leonard Bernstein, «Μελωδία της ευτυχίας» του Richard Rodgers, «Kiss me Kate» του Cole Porter αλλά και πολύ αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Tο πρόγραμμα θα πλαισιωθεί και από δημοφιλείς ορχηστρικές συνθέσεις όπως: «A Christmas Festival» και «Belle of the ball» του Leroy Anderson, καθώς και από το περίφημο εμβατήριο: «Pomp & Circumstance March no. 1» του Edward Elgar.

Οι συντελεστές

Μελωδίες που άφησαν εποχή στο Broadway της Νέας Υόρκης, αλλά και στο West End του Λονδίνου, θα ερμηνεύσουν οι: Μυρσίνη Μαργαρίτη (υψίφωνος), Νάντια Κοντογεώργη (μεσόφωνος 30.12.22), Βάσια Ζαχαροπούλου (υψίφωνος- 29.12.22), Γιάννης Καλύβας (τενόρος) και Γιώργος Παπαδημητρίου (βαθύφωνος).

Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου.

Πρωτοχρονιάτικο Gala με τα ωραιότερα μιούζικαλ ǀ Μέγαρο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ǀ Aίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ǀ Πέμπτη 29.12 & Παρασκευή 30.12.22 ǀ Ωρα: 20.30 μ.μ. ǀ Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα).

Τιμές εισιτηρίων: 11€ (εκπτωτικά), 16€, 26€, 34€, 42€, 52€, 60€. Εισιτήρια και Πληροφορίες: 210-7282333. 

Μία συμπαραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στο megaron.gr