Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο

Νίκος Παππάς /photo: @fb nikospappas

Την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστηρίο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αναφορικά με τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, προτείνει η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδηλίνη. Την τελική απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Καλογρίτσας: Κεντρικός ο ρόλος του Νίκου Παππά

Παράλληλα, μαζί με τον Νίκο Παππά, η εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας, αλλά με ελαφρυντικά και ο Χρήστος Καλογρίτσας. Ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος, που κατήγγειλε την ύπαρξη του σκοτεινού μηχανισμού πίσω από το διαγωνισμό, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει δικής του επιρροής τηλεοπτικό κανάλι. Ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον Νίκο Παππά, αναφέροντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις.

Να σημειώσουμε, ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας επίσης έχει καταγγείλει, ότι η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του.

Νίκος Παππάς: Αναμοχλεύθηκαν οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί 

Σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην πρόταση της Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο μεταξύ άλλων σημειώνει: «… Από την διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Αναμοχλεύθηκαν απλώς και μόνον οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί και αναδείχθηκαν γεγονότα, που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον, εκεί που για πολλά χρόνια άλλοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί το άφηναν χωρίς προστασία να κάμπτεται υπό το βάρος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του….»