Εκτός προγράμματος συνάντηση Ερντογάν – Δένδια στην Άγκυρα

Εκτός προγράμματος συνάντηση θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σήμερα, Πέμπτη 15/4, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το βράδυ της Τετάρτης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 ώρα Ελλάδας και ουσιαστικά αναβαθμίζει την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών στην Άγκυρα και η τουρκική πλευρά. Ακόμη μεγαλύτερη αξία έχει το γεγονός ότι αυτή η συνάντηση γίνεται μετά από  πρωτοβουλία  του Ερντογάν. Η ελληνική πλευρά παρόλα αυτά κρατά, χαμηλούς τόνους θεωρώντας ότι η Άγκυρα αναμένεται να αναπαράγει τις πάγιες απόψεις της τόσο για τα ελληνοτουρκικά θέματα, όσο και αυτές για την ανατολική Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών 

«Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την παραμονή του στην Άγκυρα την Πέμπτη 15 Απριλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan. Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στις 15.00 ώρα Ελλάδας».

Το tweet του Νίκου Δένδια

Λίγο μετά την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο Νίκος Δένδιας γνωστοποίησε μέσω του twitter, τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Κατά την παραμονή μου στην Άγκυρα, αύριο Πέμπτη 15 Απριλίου, θα γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας», έγραψε ο κ. Δένδιας.

Ερντογάν: Η Τουρκία σκοπεύει να κάνει σεισμικές έρευνες στις περιοχές του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Πριν από την ανακοίνωση της συνάντησης Ερντογάν – Δένδια,  ο Τούρκος Πρόεδρος είχε προχωρήσει σε νέες, προκλητικές δηλώσεις, ανακοινώνοντας πως η Τουρκία σκοπεύει να κάνει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές του τουρκολιβυκού μνημονίου.

«Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτική του συνομιλία με νέους της χώρας του.