Λευκός Οίκος: “Πιο κοντά από ποτέ” η επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς

White House in Washington, D.C. / wikipedia.org

«Πιο κοντά από ποτέ» είναι η επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους που κρατούν στη Γάζα οι μαχητές της Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι.

«Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια συμφωνία για τους ομήρους», είπε αναφερόμενος στην πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για την απελευθέρωση δεκάδων εκ των περίπου 240 ομήρων. Αρνήθηκε ωστόσο να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

Επίσης και το reuters αναφέρει ότι σύμφωνα με τον αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Φάινερ, μια συμφωνία για την απελευθέρωση «σημαντικά περισσότερων από 12» ομήρων θα περιλαμβάνει επίσης μια εκτεταμένη παύση των μαχών και θα επιτρέψει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Την αισιοδοξία του δεν έκρυψε νωρίτερα σήμερα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στο περιθώριο εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο είπε σε δημοσιογράφους ότι πιστεύει πως είναι κοντά η επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων.