Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, σε ηλικία 56 ετών, μετά δύο εβδομάδες νοσηλείας. Ραγδαία ήταν η επιδείνωση της υγείας της που παρουσίασε τις τελευταίες ώρες, ύστερα από το ηπατικό σοκ που υπέστη, πριν από δύο εβδομάδες.

Η υποτροπή της βασικής της νόσου είχε οδηγήσει τη Φώφη Γεννηματά στην απόσυρση από τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Το 2008, σε ηλικία 43 ετών διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στον δεξιό μαστό, κάνοντας τακτικές εξετάσεις, λόγω του ιστορικού των γονέων της.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

Η δήλωση του πρωθυπουργού

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου

Η δήλωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε: «Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της».