Πάνω από 900 Ισραηλινοί νεκροί & 2600 τραυματίες

IDF (Israel Defense Force) Artillery Corps seen firing into Lebanon, near the Israeli border with Lebanon, on August 6, 2021. (photo credit: BASEL AWIDAT/FLASH90)

900 νεκροί και 2.600 τραυματίες Ισραηλινοί είναι ο απολογισμός, από την εισβολή της Χαμάς στο Νότο του Ισραήλ και από τις εκτοξεύσεις πυραύλων της οργάνωσης, με το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ να συνεδριάζει την Τρίτη 10/10, για να εγκρίνει τα επιχειρησιακά σχέδια κατά της Γάζας.

Νωρίς τη Δευτέρα 9/10, ο διάδρομος της Γάζας «καθάρισε» από τους εισβολείς της Χαμάς, που είχαν διεισδύσει το πρωί του Σαββάτου, που κυμαίνονταν από εκατοντάδες έως χιλιάδες.

Παρά το γεγονός, ότι ο διάδρομος ήταν καθαρός, το IDF (Israel Defense Forces) ανέφερε, ότι εξακολουθούσαν να υπάρχουν απομονωμένοι μικροί αριθμοί απόπειρας εισβολέων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ότι όλοι ματαιώθηκαν αμέσως λόγω δεκάδων χιλιάδων και συνεχώς αυξανόμενου αριθμού στρατιωτών του IDF που ήρθαν για να ενισχύσουν την περιοχή.

Επίσης, το IDF είπε ότι η κλήση πάνω από 300.000 εφέδρων ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ, καθώς μια ανώτερη διπλωματική πηγή είπε ότι η επιχείρηση του IDF στη Γάζα θα εξαλείψει την ικανότητα της Χαμάς να πολεμήσει.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού (Αντιστράτηγος) Χέρζι Χαλέβι είπε ότι «αυτό ξεκίνησε άσχημα» για το Ισραήλ, αλλά «θα τελειώσει πολύ χειρότερα για την άλλη πλευρά» – τη Χαμάς.

Ο Ισραηλινός Στρατός έπληξε στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Ισραηλινός Στρατός έπληξε στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο μετά από σειρήνες πυραύλων κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ με τον, επιβεβαίωσε ο στρατός.

Σειρήνες ήχησαν στις παραμεθόριες κοινότητες Metzuva, Betzet, Shlomi, Hanita, Achziv και Liman στη δυτική περιοχή της Γαλιλαίας. Αναφέρθηκε ότι έπεσε πύραυλος στο Σλόμι, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Αργότερα το απόγευμα της Τρίτης, ο Ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε ότι ισραηλινά άρματα μάχης στόχευσαν σημεία παρατήρησης της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο μετά την εκτόξευση περίπου 15 ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ.

Ελικόπτερο του IDF επιτέθηκε σε άλλο παρατηρητήριο της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, αφού η τρομοκρατική οργάνωση εκτόξευσε έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο κατά των ισραηλινών δυνάμεων, ανακοίνωσε ο στρατός.

Εικαζόμενη τρομοκρατική διείσδυση στο βόρειο Ισραήλ

Λίγα λεπτά αργότερα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν σαρώσεις κατά μήκος των συνόρων εν μέσω φόβων για διείσδυση τρομοκρατών από τα σύνορα του Λιβάνου.

culpanews.gr με πληροφορίες από Jerusalem Post