Γιατί η Ρωσία έχει επικεντρωθεί στη Μαριούπολη – Πάνω από 20.000 οι νεκροί

Μαριούπολη

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης Vadym Boychenko μιλώνοντας σήμερα στο BBC αναφορικά για τις φρικαλεότητες που λαμβάνουν χώρα στην πολιορκημένη πόλη, είπε ότι «Υπάρχουν ήδη δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων από πολίτες της Μαριούπολης για τις θηριωδίες που είδαν και εξακολουθούν να βλέπουν, δυστυχώς».

Σημείωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη είναι τρομακτικός και σίγουρα είναι “πάνω από 20.000”.

Πρόσθεσε, ότι οι δορυφορικές εικόνες  δείχνουν ομαδικούς τάφους και «υπάρχουν κάποια νέα στοιχεία που αποκτήσαμε σήμερα από διαφορετική περιοχή». Είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα «καταστρέφουν την πόλη με τους κατοίκους της» και το κάνουν επίτηδες.

“Έστησαν αυτή τη γενοκτονία κλείνοντας την πόλη και χρησιμοποιώντας χερσαίο πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές πρώτα, και μετά τα πλοία που έφτασαν αργότερα. Η πρόθεση και τα σημάδια ενός εγκλήματος πολέμου και μιας γενοκτονίας των πολιτών της Μαριούπολης”, είπε ο Boychenko.

Γιατί η Ρωσία έχει επικεντρωθεί στη Μαριούπολη;

Αμερικανοί αξιωματούχοι άμυνας δήλωσαν την Τρίτη, ότι περίπου 76 τακτικές ομάδες τάγματος – συνδυασμένες ρωσικές μονάδες τεθωρακισμένων, πεζικού και αεράμυνας – επιχειρούν εντός της Ουκρανίας, με περίπου 12 από αυτές να επικεντρώνονται στην επίθεση στη Μαριούπολη.

Εάν έπεφτε η πόλη

  • Θα απελευθέρωνε περίπου 10.000 στρατιώτες για να συμμετάσχουν στην επαναπροσανατολισμένη ρωσική επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς.
  • Θα επέτρεπε στη Μόσχα να συνδέσει τις δυνάμεις της στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας με τις αυτονομιστικές δυνάμεις στα ανατολικά.
  • Εάν καταληφθεί η Μαριούπολη, η Ρωσία θα έχει τον πλήρη έλεγχο της Αζοφικής Θάλασσας, διακόπτοντας το θαλάσσιο εμπόριο και απομονώνοντας την Ουκρανία περαιτέρω από τον υπόλοιπο κόσμο.
  • Η πτώση της Μαριούπολης θα πρόσφερε επίσης στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μια μεγάλη ευκαιρία προπαγάνδας.
  • Η κατάληψη της Μαριούπολης θα επέτρεπε στο Κρεμλίνο να δείξει στον πληθυσμό του ότι η Ρωσία πετυχαίνει τους στόχους της και σημειώνει πρόοδο, δεδομένου ότι οι ρωσικές δυνάμεις του έχουν καταλάβει μόνο μια μεγάλη πόλη της Ουκρανίας, τη Χερσώνα.

Τέλος η διάλυση του τάγματος Azov θα επέτρεπε επίσης στον κ. Πούτιν να παίξει με την αβάσιμη αφήγησή του, ότι η ουκρανική κυβέρνηση έχει κατακλυστεί από τους «Ναζί».

culpanews.gr με πληροφορίες από ΒΒC