“Πάλι μαζί” ǀ Χατζηνάσιος & Κορκολής στο Ηρώδειο ǀ 5 Σεπτεμβρίου

Μία ανεπανάληπτη βραδιά πλημμυρισμένη από αισθήματα, προμηνύει η συνύπαρξη του Γιώργου Χατζηνάσιου και του Στέφανου Κορκολή. «Πάλι Μαζί» στο Ηρώδειο στις 05.09.23 και ώρα: 21.00. Θα απολαύσουμε το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού! Οι κορυφαίοι συνθέτες και πιανίστες μαζί στη σκηνή με την «ιστορία» τους να γράφεται ξανά, μετά από πολλά χρόνια…

Λίγα λόγια για τους καταξιωμένους συνθέτες

Γιώργος Χατζηνάσιος

O πατέρας του θεωρείτο ένας από τους καλύτερους σαξοφωνίστες της εποχής του. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος από 14 ετών ήταν ήδη αξιόλογος πιανίστας, με ιδιαίτερη κλίση στην τζαζ μουσική.

Από τους 45 δίσκους του, χαρακτηριστικοί είναι: Η Διαδρομή, Λεύκωμα, Σήμερα, Συναξάρια, Ενδεκάτη Εντολή, Μάθημα Σολφέζ, Επίθεση Αγάπης κ.ά. Παράλληλα, έγραψε μουσική για 38 κινηματογραφικές ταινίες αλλά και για 25 θεατρικά έργα καθώς και για την τηλεόραση όπως: Μυστικοί αρραβώνες, Μαύρη χρυσαλίδα, Τμήμα Ηθών, Δρόμοι της πόλης, Άγγιγμα ψυχής, Στα σύνορα της αγάπης, Τα φτερά του έρωτα, Το φιλί της Ζωής κ.α. Το 1980 πήρε Α’ Βραβείο σε Γαλλικό Φεστιβάλ (Rose d’ Or) με το τραγούδι «Όταν γύρω Νυχτώνει».

Ως σολίστ πιάνου έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στο Carnegie Hall, στο Concert House της Βιέννης, στο White House του Λονδίνου, στην Κύπρο, στη Σόφια κ.ά.  Η «Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο» σε μορφή συμφωνικής καντάτας με ερμηνευτές τον Πέτρο Γαϊτάνο και τον Γρηγόρη Βαλτινό παρουσιάσθηκε στο Μέγαρο Μουσικής  καθώς και στις Πυραμίδες της Αιγύπτου.

 Στέφανος Κορκολής

Σαράντα δίσκους, 5.000 εμφανίσεις, τριακόσια τραγούδια και τριάντα ένα Συμφωνικά έργα! Ξεκινά τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, αποκτά το Δίπλωμα Πιάνου και με υποτροφία του γαλλικού κράτους, ταξιδεύει στο Παρίσι και συνεχίζει δίπλα στη διεθνούς φήμη πιανίστρια Ιβόν Λεφεμπίρ.

Παρακολουθεί ταυτόχρονα Σύνθεση, Ενορχήστρωση, Διεύθυνση Χορωδίας και Μουσική Κινηματογράφου. Ολοκληρώνει τις σπουδές του στην Ecole Normale de Musique και κερδίζει το Α’ Βραβείο καλύτερη μουσικής για σύγχρονο μπαλέτο, στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βαλ ντε Μαρν.

Η πρώτη  προσωπική δισκογραφική του δουλειά είχε τίτλο: «Που λες και είσαι νύχτα» ενώ η δεύτερη τον απογειώνει: « Οι μέρες της φωτιάς». Μουσικές για δίσκους πολλών καλλιτεχνών όπως: Ανδρέα Μικρούτσικο, Γιώργο Νταλάρα, Νάνα Μούσχουρη, Δημήτρη Μητροπάνο, Μάριο Φραγκούλη, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Μελίνα Ασλανίδου, Ελεονόρα Ζουγανέλη κ.α. Συνθέσεις για κινηματογραφικές ταινίες: «Πάνω κάτω και πλαγίως», «Η διακριτική γοητεία των αρσενικών» κ.α. Ρεσιτάλ πιάνου στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού, όπως στη Χάγη στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, για τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το 2016 για πρώτη φορά ο Κορκολής στο διπλό CD με τίτλο «Συνάντηση», αγγίζει σαν σολίστ του πιάνου, έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από όλο το μουσικό του φάσμα. Έτσι γίνεται και επίσημα πρεσβευτής της μουσικής του Μίκη, σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Η συνεργασία τους και το πρόγραμμα της συναυλίας

Πριν 35 χρόνια ο Γιώργος Χατζηνάσιος μαζί με τον τότε ανερχόμενο Στέφανο Κορκολή, άλλαξαν τα δεδομένα στην ψυχαγωγία. Με δύο πιάνα, μικρή συμφωνική ορχήστρα και εξαιρετικούς τραγουδιστές, δημιούργησαν κάτι το αξεπέραστο, κάτι το μαγικό.. κάτι μοναδικό που αγαπήθηκε από τον κόσμο. 35 Χρόνια μετά, θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε πάλι μαζί.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος θα ερμηνεύσει τις σουίτες του για πιάνο και ορχήστρα βασισμένες σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά θέματα. Ο Στέφανος Κορκολής θα ερμηνεύσει ορχηστρικά του έργα όπως επίσης και το κονσέρτο του για πιάνο, μπουζούκι και ορχήστρα με σολίστ στο μπουζούκι τον Γιώργο Δημητρίου.

Φυσικά θα ακουστούν οι αξεπέραστες επιτυχίες των συνθετών: «Ζω», «Θα σ ´αγαπώ», «Ανθρωπάκος», «Τα γαλάζια σου γράμματα», «Μια θέση στον ήλιο», «Ποιος να συγκριθεί μαζί σου», «Δεν είναι που φεύγεις», «Καμία φορά», «Δεν φταίμε εμείς», «Ο ταξιδιώτης του ονείρου», «Και σ ‘αγαπώ», «Ο Άγγελος μου», «Δεν είσαι εδώ», «Κάθε φορά που με κοιτάζεις», «Σκόνη και θρύψαλα», «Θες», «Σε έχω ερωτευτεί», «Στους πέντε ανέμους», «Κάποιες φορές», «Σβήσε το φεγγάρι».

Οι Συντελεστές της συναυλίας

Στα δύο πιάνα τους και με τη συμμετοχή της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη και με ερμηνευτές τους καταξιωμένους τραγουδιστές: Σοφία Μανουσάκη, Θοδωρή Βουτσικάκη και Άντα Αθανασοπούλου, θα μας χαρίσουν ένα βράδυ γεμάτο συγκινήσεις. Παίζουν στη συναυλία οι μουσικοί: Γιώργος Δημητρίου (μπουζούκι), Νίκος Γαγγαδής (κιθάρα), Βίκτωρ Κουλουμπής (μπάσο), Ρόλη Γιαμμοπούλου (ντραμς), Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο).

  • Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Τρίτη 05.09.23 και ώρα: 21.00
  • Τιμές εισιτηρίων : VIP 100€ – Α’ Ζώνη 80€ – Β’ Ζώνη 60€ – Γ’ Ζώνη 30€ Άνω διάζωμα: Δ’ Ζώνη 30€, Ε’ Ζώνη 25€, ΣΤ’ Ζώνη 20€, Ζ’ Ζώνη 15€.
  • Προπώληση Εισιτηρίων: online: ticketservices.gr τηλεφωνικά: 210-7234567, εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα. Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου.
  • Αγορά εισιτηρίων ΑμεΑ με 15€ στο τηλέφωνο 2107234567 (Δευτέρα-Παρασκευή: 10πμ-5μμ)
  • Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο. 
  • Η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει: https://www.ticketservices.gr/event/xatzinasios-korkolis-pali-mazi/?lang=el
  • Μέρος των εσόδων της παράστασης θα ενισχύσει την κοινωφελή δράση της Axion Hellas, στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.