Γ. Οικονόμου: Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα & θα αποδοθούν ευθύνες

“Προφανώς πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά. Προφανώς υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ευθυνών που και θα αποδοθούν και θα αναζητηθούν”, τόνισε σε συνέντευξη του ο  Κυβερνητικός Εκπροσώπος, Γιάννης Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό “Alpha”.

“Πρώτη μας προτεραιότητα είναι ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων και η προστασία της ανθρώπινης ζωής σε μια βραδιά που δοκιμάστηκε πάρα πολύ ο κόσμος και οι αντοχές του. Όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη εκεί» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στον “Alpha”, «ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα και βρίσκεται σε εξέλιξη μια υπεράνθρωπη προσπάθεια απεγκλωβισμού από την Αττική Οδό. Η Αστυνομία, ο Στρατός, η Πυροσβεστική, η Πολιτική προστασία όλο το βράδυ με μια συνεχή προσπάθεια κατάφεραν να απεγκλωβίσουν περίπου 1.800 οχήματα, άλλα 1.200 οχήματα εξακολουθούν να είναι εκεί. Μεταφέρθηκαν 3,5 χιλιάδες άνθρωποι, άλλοι είχαν φύγει μόνοι τους, άλλοι απεγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πεζοπόρα τμήματα μοίραζαν στους ανθρώπους κουβέρτες, νερά, τρόφιμα. Ο προαστιακός συνεχώς έπαιρνε κόσμο από τα σημεία εξόδου για να τους μεταφέρει προς το αεροδρόμιο».

Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ευθυνών 

“Προφανώς, πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά. Βρισκόμαστε ακόμη στην εξέλιξη της διαχείρισης της κατάστασης και το μείζον αυτή την ώρα είναι να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους και με ασφάλεια όλοι να πάνε στα σπίτια τους. Από εκεί και πέρα, προφανώς και υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ευθυνών που θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ταλαιπωρία που έζησαν σε έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο στην Αθήνα εν έτει 2022, οι συμπολίτες μας, που είναι εκεί ώρες, να μείνει έτσι και να μη δοθούν πάρα πολύ καθαρές εξηγήσεις σε όλα τα επίπεδα, από όλους, για το τι έφταιξε και τι έγινε.πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.