Γιάννης Οικονόμου: O κ. Τσίπρας σε ένα περιβάλλον διεθνών κρίσεων μόνο τοξικότητα έχει να εισφέρει

Ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος Γιάννης Οικονόμου

Για ασύστολα ψεύδη, ανακύκλωση στερεοτύπων και αντιπολιτευτικών κλισέ κατηγόρησε σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την περιοδεία του στο Νομό Ηλείας.

 Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου

«Χρησιμοποιώντας μονότονα τα  γνωστά αντιπολιτευτικά κλισέ, ανακυκλώνοντας τα ίδια στερεότυπα και λέγοντας συνέχεια ασύστολα ψέματα, το μόνο που καταφέρνει ο κ. Τσίπρας είναι να επιβεβαιώνει ότι σε ένα περιβάλλον επάλληλων διεθνών κρίσεων μόνο τοξικότητα έχει να εισφέρει…

Άλλωστε, στην Ηλεία οι άνθρωποι γνωρίζουν καλά τα ψέματα του και τη μηδενική αξία των υποσχέσεών του και όλοι ξέρουμε γιατί. Γιατί είναι ο άνθρωπος που με την κατάτμηση του Πάτρα-Πύργος δεν δίστασε να ρίξει το έργο στα βράχια προκειμένου να ευνοηθούν όσοι πίστευε ότι θα του εξασφαλίσουν την χειραγώγηση του τύπου  και τον κομματικό έλεγχο της ενημέρωσης.

Ο δρόμος ξεκίνησε τώρα γιατί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εργάστηκαν με σχέδιο και μεθοδικότητα. Γιατί έτσι λύνονται τα προβλήματα και όχι με κορώνες και τοξικότητα. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε δραστικά και τις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια. Για όλους, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

Η επίθεση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη από την Ηλεία

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κατά την περιοδεία του στον νομό Ηλείας.

Όπως ανέφερε «Χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή, προοδευτική κυβέρνηση και ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας, της υπαίθρου με τα πέντε σημεία- δεσμεύσεις που έχουμε καταθέσει, όπου μάλιστα υπάρχει ειδική αναφορά στον αγροτικό κόσμο. Πρώτα και κύρια με τη δυνατότητα ρύθμισης του χρέους που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας, διότι το κράτος πρέπει να βρεθεί αρωγός και να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο, την αγροτική και την μικρομεσαία επιχείρηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «οι υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος δεν έχουν να κάνουν με την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά μόνο ένα μέρος των αυξήσεων, διότι οι επιπτώσεις του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης είναι σε όλη την Ευρώπη».

«Αλλά μέσα στην κρίση», συνέχισε, «τα τιμολόγια της ενέργειας αυξήθηκαν μεσοσταθμικά σε όλη την Ευρώπη κατά 20 έως 25% και στην Ελλάδα αυξήθηκαν μεσοσταθμικά κατά 80% και ανεβαίνουν την ανηφόρα όσο περνάει ο καιρός».

«Αυτό συμβαίνει», σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «διότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αφήσει τα λεγόμενα γαλάζια golden-boys της ΔΕΗ με τις υπέρογκες αμοιβές που παίρνουν και φθάνουν 360.000 ευρώ το χρόνο και παράλληλα δίνουν bonus στον εαυτό τους 16 εκατομμύρια ευρώ, την περίοδο που οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα».