Οικονόμου: Ασεβής & πολιτικά εξωφρενική η θέση Ανδρουλάκη για Πρωθυπουργό “άγνωστο Χ”

«Θεσμική ασέβεια» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη το βράδυ της Τετάρτης, ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας αλλά ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο, όμως, το «κρατά κρυφό».

Η θέση του κυρίου Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές εκτός του ότι συνιστά θεσμική ασέβεια είναι και πολιτικά εξωφρενική. O κ. Ανδρουλάκης λέει ψηφίστε με αλλά ο πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος Χ”. Καλεί να τον ψηφίσουν αλλά για το ουσιαστικό αυτό ζήτημα λέει ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ένας “άγνωστος Χ”. Η θέση αυτή δεν συνιστά πρόκληση μόνο στην κοινή λογική αλλά και στη δημοκρατική τάξη με την έννοια ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα διαλέξουν και πρωθυπουργό» σημείωσε ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς για το θέμα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το ψηφίστε με και πρωθυπουργός ο “άγνωστος Χ” δεν συνιστά σοβαρή θέση

«Ο κ. Ανδρουλάκης μας έχει συνηθίσει σε επιδερμική προσέγγιση και ασάφεια. Το μόνο καθαρό είναι η νοσταλγία της ρητορικής της δεκαετίας του ’80. Δεν μπορεί για το θέμα αυτό να παραπέμπει στον “άγνωστο Χ”. Εκτός αν το κόμμα του αναζητά απλά την ψήφο διαμαρτυρίας ή αν θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει την προειλημμένη απόφαση που έχει στο μυαλό του η διασταύρωση στην αρχή και η συμπόρευση στη συνέχεια με τον κ. Τσίπρα στο πλαίσιο, όπως λένε, της προοδευτικής διακυβέρνησης» είπε ακόμα ο κ. Οικονόμου και κατέληξε «Το ψηφίστε με και πρωθυπουργός ο “άγνωστος Χ” δεν συνιστά σοβαρή θέση».

Η δήλωση Ανδρουλάκη

Χθες (22/3) το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε, όσον αφορά το πρόσωπο για τη θέση του Πρωθυπουργού σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας: «Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτά που διαβάζω και διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο. Η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων. Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει με τα πρόσωπα των υπουργείων – γιατί δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία – υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας».