Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την επικράτηση, επί της αντιπάλου του Έφης Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος στο 75% των ψήφων προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 56.461 ψήφους και ποσοστό 56,69% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με 43.139 ψήφων και ποσοστό 43,31%.

Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στην ενσωμάτωση των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%.

Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Η Έφη Αχτσιόγλου λίγο πριν τις 11:00 τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Έ. Αχτσιόγλου: «Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ»

«Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και πως «η μεγάλη συμμετοχή και τις δυο Κυριακές στην κάλπη έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς». Ευχαρίστησε καθέναν και καθεμία που προσήλθε στην κάλπη, σημειώνοντας ότι «έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών για να δώσει τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάζες που έρχονται».

Επίσης η κ. Αχστιόγλου ευχαρίστησε τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο. Επιπλέον ευχαρίστησε τους συνεργάτες της- «η καλύτερη ομάδα που θα μπορούσε να έχει κανείς στο πλευρό του» καθώς και τον μικρό της γιο που «παρότι δεν καταλαβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, έδειξε τεράστια υπομονή απέναντι στη μητέρα του και να του υποσχεθώ ότι από αύριο τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα για μας», είπε η κ. Αχτσιόγολου ολοκληρώνοντας τη δήλωση της.

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν θα σας προδώσω ποτέ

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογική του νίκη ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα το φως κέρδισε. Η ελπίδα γίνεται το μέλλον είπε στις πρώτες δηλώσεις του και τόνισε ότι η σκέψη του είναι στους πληγέντες της Θεσσαλίας που είναι μόνοι τους. Δεύτερον, έχω να πω μερικά ευχαριστω. Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ στα 150 χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφισαν την περασμένη Κυριακη και σήμερα. Που παρα τις δυσκολίες έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, θα μείνει εδω και θα κερδίσει απο δω και περα.

Θα τα αλλάξουμε μαζί είναι ο μόνος τρόπος, ενα κομμα για τα μελη απο τα μελη, απο την κοινωνία για την κοινωνία. Οφείλω να δωσω την ευγνωμοσύνη μου στους εθελοντές της καμπάνιας μου, χωρις αυτους δεν θα ήμασταν εδώ.

Ευχαριστώ τον Νίκο Παππά για την υποστήριξη ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα».

Το τελευταίο ευχαριστώ το εξέφρασε για την οικογένεια του και ιδιαίτερα τον αδελφρό του τον Στέλιο, τη μητέρα του Λία, τον πατέρα του Θόδωρο τον σύντροφό του Τάιλερ και τη σκυλίτσα τους.

Επίσης σημείωσε ότι εκτιμά την Εφη Αχτσιόγλου και προσβλέπει στην συνεργασία της για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο και κατέληξε λέγοντας: «Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά», ενώ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν συνθήματα «νατος, νάτος ο πρωθυπουργός» και «Στέφανε γερά να πέσει η δεξιά».