“Ο Άσωτος Καιρός” στο Μικρό Παλλάς ǀ 5 & 12 Δεκεμβρίου

Ο Νίκος Ξυδάκης, η Βερόνικα Δαβάκη και οι Polis Ensemble, συναντιούνται για δύο συναυλίες στις 05 και στις 12.12.22 στο «Μικρό Παλλάς».

Τα τραγούδια του νέου cd του καταξιωμένου συνθέτη: «Άσωτος Καιρός» που κυκλοφόρησαν τον περασμένο Μάιο, θα ανταμώσουν και πάλι με την ίδια κομπανία ταξιδεύοντάς μας, με τους στίχους σπουδαίων ποιητών αλλά και στιχουργών.

Τι θα ακούσουμε

Ερωτικές ή στοχαστικές, νοσταλγικές ή παιγνιώδεις είναι οι δημιουργίες του Νίκου Ξυδάκη που ευστόχως μπλέκονται επί σκηνής με θεατρικά κείμενα, ποίηση, αλλά και βιογραφικά στοιχεία όπως: παλιές φιλίες, ανθρώπους που έχασε πρόωρα απ’ τη ζωή και τον σημάδεψαν, αναδεικνύοντας το θάρρος μίας ουσιαστικής καλλιτεχνικής πρότασης.

Στο πρόγραμμα ο ακροατής θα έχει την ανάγκη να βυθιστεί εσωτερικά να ανοίξει ο νους του σε κάτι ανώτερο από την ύλη, θα ταξιδέψει σε βαθιά νοήματα λογοτεχνικά. Σε ένα κάλεσμα μυστικό, από καρδιάς…που δημιουργούν οι ίδιοι καλλιτέχνες επί σκηνής! Φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και άλλα τραγούδια του δημιουργού, από το υπόλοιπο ρεπερτόριό του.

Οι συντελεστές του “Άσωτου Καιρού”

Η νέα δισκογραφική πρόταση περιέχει συνολικά 8 τραγούδια σε στίχους-ποίηση των: Τέλλου Άγρα, Μαρίτας Αλημίση,  Μάνου Ελευθερίου, Εμμανουήλ Ζάχου, Διονύση Καψάλη και Κώστα Φασουλά.

Το δυναμικό groovePolis Ensemble: Στ. Δορμπαράκης (κανονάκι), Αλ. Καψοκαβάδης (πολίτικο λαούτο, κιθαρα), Μαν. Κλαπάκης (κρουστά), Γ. Κοντογιάννης (λύρα), Θοδ. Κουέλης (κοντραμπάσο) και Ν. Παραουλάκης (νευ, καβάλ, φλογέρα) πλαισιώνουν τη παρέα με τα παραδοσιακά ηχοχρώματά τους,  με τρόπο καθοριστικό και ουσιαστικό .

Η φωνή της Βερόνικας Δαβάκη καθάρια, ζεστή, με ήχους βυζαντινούς, ανατολίτικους… σε ταξιδεύει στα πολύχρωμα σοκάκια που περπατά από τα παιδικά του σχεδόν χρόνια, ο Νίκος Ξυδάκης. Καθώς ο τελευταίος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο (Κάιρο), έζησε και ένιωσε στο πετσί του τον διωγμό και την παρακμή της μεγάλης Ελληνικής παροικίας. Η Βερόνικα Δαβάκη με αξιοθαύμαστη τρυφερότητα, ευγένεια, συναισθηματική ωριμότητα, αλλά και απλότητα, ταιριάζει αρμονικά με την ατμόσφαιρα των τραγουδιών του συνθέτη.

Ένα απολαυστικό πρόγραμμα με υψηλή αισθητική, αγαπημένα τραγούδια και νέες δημιουργίες των Άσωτων Καιρών!

Θέατρο Μικρό Παλλάς: Αμερικής 4 Αθήνα, τηλ. 210-3210025, Παραστάσεις: Δευτέρες 05.12.22 & 12.12.22 Ώρα Έναρξης: 21.15 Διάρκεια: 80’ (χωρίς διάλειμμα).

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 25€, Ζώνη Α΄ 20€, Ζώνη Β΄ 15€, Μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, ομαδικά) 12€. Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 8 ετών. Μειωμένο εισιτήριο για παιδιά έως 15 ετών.

Εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου- τηλ. 210-7234567). Η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων στο ticketservices.gr

Το CD Άσωτος Καιρός’ κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και τα τραγούδια του είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/asotoskairos_album

Ακούστε εδώ τα τραγούδια του δίσκου: https://bit.ly/3Pklpl2