Νύχτες Πανσελήνου με εκδηλώσεις στο Μουσείο Ακρόπολης & στο ΚΠΙΣΝ

Image by pikisuperstar on Freepik

Το Μουσείο Ακρόπολης και το Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος, την Τρίτη 1η Αυγούστου θα γιορτάσουν την Πανσέληνο με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό το Σεληνόφως.

Tango Acropolis” στο Μουσείο Ακρόπολης

Στο προαύλιο του Μουσείου 01.08.23 και 02.08.23 στις 09.00 μ.μ. η βραδιά θα ξεκινήσει με χορογραφίες από κορυφαίους και διεθνούς φήμης χορευτές του tango. Ακολουθεί η  παρουσίαση της τριμελούς ορχήστρας “Con Estilo Tango” με αφιερώματα στους μεγάλους μουσικούς της Χρυσής Εποχής, όπως οι Astor Piazzola, Osvaldo Pugliese, Juan d’ Arienzo και άλλοι.

Το μουσείο θα μετατρέψει τον προαύλιο του χώρο, σε μία μεγάλη πίστα, με τους χορούς από επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές Tango. Συμμετέχουν οι: Νίκος Παπαδημητρίου (πιάνο), Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν), Λία Σελαλμαζίδη (βιολί).

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού. Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες (τηλεφωνικές κρατήσεις εστιατορίου στο τηλ. 210 9000915). Η εκδήλωση “Tango Acropolis” πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής.

Full Moon sleep over” στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Τρίτη 1η Αυγούστου και ώρα 19.00 μ.μ. προσκαλεί όλους να διανυκτερεύσουν για να ζήσουν μία βραδιά αλλιώτικη από τις άλλες.

Προβολή ταινιών μέχρι το ξημέρωμα, silent disco πάρτι, επιτραπέζια παιχνίδια, διαλογισμός, yoga, αλλά και βόλτες με θαλάσσια ποδήλατα στο Κανάλι περιμένουν όσους έχουν (ξε)μείνει στην Αθήνα για μια νύχτα στο Πάρκο με θέα το γεμάτο φεγγάρι. Απαραίτητος εξοπλισμός: υπνόσακοι, αντικουνουπικά και διάθεση για ξενύχτι…

Οι Δραστηριότητες του Πάρκου ΚΠΙΣΝ

‘Σινεμά στο Ξέφωτο’: Κάτω από την Πανσέληνο του Οξύρρυγχου, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, η πρώτη του Αυγούστου μετατρέπεται σε έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο σε επιμέλεια του Ηλία Φραγκούλη.

‘Η Λαίδη και ο Αλήτης’ (1955- διάρκεια 76’): Σκηνοθεσία: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske. Η ρομαντική ιστορία της σχέσης ενός καλοζωισμένου… cocker spaniel από σπίτι κι ενός αδέσποτου μα καλόκαρδου μούργου. (Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση)

‘Μετά τα μεσάνυχτα’ (1985- διάρκεια 97’): Σκηνοθεσία: Martin Scorsese.
Ο Paul βγαίνει μια βόλτα, σκοπεύει να συναντήσει μια κοπέλα που ίσως τον φλερτάρει, χάνει τα χρήματά του, πέφτει πάνω σε κάθε είδους τρελαμένους ανθρώπους στο νυχτερινό Σόχο του Μανχάταν και… ελπίζει να τη βγάλει ζωντανός μέχρι να ξημερώσει το επόμενο πρωινό! Μαύρη κωμωδία που κέρδισε το Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών του 1986.

‘Κυνηγητό μέσα στη νύχτα’ (1985- διάρκεια 115’): Σκηνοθεσία: John Landis.
Μηχανικός αεροδιαστημικής με προβλήματα αϋπνίας ανακαλύπτει πως η σύζυγός του τον απατά και παίρνει τους δρόμους στο νυχτερινό Λος Άντζελες, για να καταλήξει στο LAX, όπου θα πέσει πάνω σε γοητευτική διαρρήκτρια που τον παρακαλά να προστατεύσει τη ζωή της.

‘Ένας Λυκάνθρωπος στο Λονδίνο’ (1981- διάρκεια 97’): Σκηνοθεσία: John Landis
Δύο Αμερικανοί κολεγιόπαιδες γνωρίζουν τη βρετανική ύπαιθρο περπατώντας και μια νύχτα με πανσέληνο ο ένας από αυτούς θα αισθανθεί ένα παράξενο δάγκωμα στο σκοτάδι. Μαντεύετε τη συνέχεια;

‘Δράκουλας, Ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων’ (1958- διάρκεια 82’): Σκηνοθεσία: Terence Fisher. Ο Jonathan Harker φθάνει στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα για ν’ αναλάβει τη θέση του βιβλιοθηκάριου, αν και ο πραγματικός του σκοπός είναι να τον εξοντώσει. Για να τον εκδικηθεί, ο Δράκουλας θα στοχοποιήσει τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του πρώτου, μα ο Dr. Van Helsing θα σταθεί στο διάβα του. Η πρώτη βαμπιρική ταινία με πρωταγωνιστή τον Christopher Lee στον ομώνυμο ρόλο.

Silent Disco στον Μεσογειακό Κήπο’: Δύο Djs μιξάρουν ζωντανά διαφορετικά είδη μουσικής και το κοινό μπορεί να επιλέξει τι θα ακούσει στα ακουστικά του με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένας πρωτότυπος τρόπος έκφρασης όπου όλοι μαζί (και μόνοι) χορεύουν και διασκεδάζουν σε ένα υπαίθριο club όπου -όταν βγουν τα ακουστικά- επικρατεί απόλυτη ησυχία. Τα Silent Disco πάρτι έγιναν ευρέως γνωστά στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν εμφανίστηκαν στο Glastonbury Festival και από κει και πέρα τα κινητά «βουβά» πάρτι άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.

‘Θαλάσσια ποδήλατα στο Κανάλι’: Απολαύστε μία ειδυλλιακή βόλτα, υπό το σεληνόφως, σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία του ΚΠΙΣΝ. Ο σχεδιασμός του Καναλιού έγινε με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της περιοχής με τη θάλασσα, όχι μόνο ως προς τη θέα, αλλά και ως προς τη φυσική της παρουσία στο χώρο. Έχει μήκος 400 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και βάθος από 70 έως 150 εκατοστά. Αναπτύσσεται ανάμεσα και κατά μήκος του κτιριακού συγκροτήματος και της Εσπλανάδας, δημιουργώντας μια μεταφορική συνέχεια της θάλασσας από την ακτή του Φαλήρου στο ΚΠΙΣΝ.

Game Zone στο Park Kiosk: Το παιχνίδι ερωτήσεων ‘Πες Βρες’ συνδυάζει γνώσεις, οξυδέρκεια και ανταγωνισμό, προσφέροντας άφθονο γέλιο και διασκέδαση σε όλη την παρέα. Επιπλέον, κορυφαία επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, φαντασίας και επιδεξιότητας προσφέρονται για όλες τις ηλικίες και θα σας καθηλώσουν εποικοδομητικά, για ώρες, συνδυάζοντας σκέψη, δημιουργικότητα και ψυχαγωγία.

Hatha Yoga & Διαλογισμός στα Νότια Μονοπάτια: Το ξημέρωμα της επόμενης μέρας μάς βρίσκει στο ίδιο σημείο για ένα πρωινό μάθημα Hatha Yoga την ώρα της Ανατολής, και Αναπνευστικό Διαλογισμό στον Ήλιο. Τα μαθήματα έχουν ήπιους και μέτριους ρυθμούς έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη yoga να ακολουθούν, αλλά και στους προχωρημένους να εμβαθύνουν στην τεχνική τους.

Όλες οι δραστηριότητες έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.