“Νέα Αριστερά” το όνομα του νέου κόμματος των “11”

“Nέα Αριστερά” είναι το όνομα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισαν ανεξάρτητη ΚΟ με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση. 

Πρόκειται για τους Αλέξη Χαρίτση, Έφη Αχτσιόγλου,  Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του ονόματος της Νέας Αριστεράς αλλά και του λογότυπου. Το παρών έδωσαν πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύντομες ομιλίες απηύθυναν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που καλωσόρισε στο βήμα τον επικεφαλής Αλέξη Χαρίτση λέγοντας «και τώρα το «κύριο πιάτο».

Αλέξη Χαρίτση: Θέλουμε μία Αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη 

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα αλλά κανένα ταξίδι δεν ξεκινά από το 0. Γνωριζόμαστε. Όλοι έχουμε μια ξεχωριστή διαδρομή, συναντηθήκαμε από διαφορετικές αφετηρίες σε έναν μεγάλο σταθμό της ιστορίας, με την αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας και δεν πρόκειται να το απαρνηθούμε αυτό» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Σήμερα στεκόμαστε αυτοκριτικά απέναντι σε αυτά που ανεχθήκαμε και πλήγωσαν το αξιακό μας σύστημα. Όμως το εγχείρημα που ξεκινάμε σήμερα δεν είναι νοσταλγικό, δεν είναι στόχος μας να γυρίσουμε το ρολόι, στο 1968, ή το 2015. Θέλουμε μία Αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη που μιλά με σαφήνεια. Πιστεύουμε σε μία κοινωνία ισότητας και εμπιστοσύνης. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα συνολικό φιλόδοξο σχέδιο για τα καίρια θέματα της κοινωνίας» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Η Αριστερά κινδυνεύει από την ιστορική της απαξίωση. Αυτή οδηγεί σε μια πρωτοφανή κατάσταση. Η Δεξιά έχει επιτύχει για πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια να επιβάλει την ατζέντα τη» συμπλήρωσε ο Αλέξης Χαρίτσης παρουσιάζοντας κατά το κλείσιμό της εκδήλωσης και το όνομα της «Νέας Αριστεράς».