Mummenschanz: Έρχεται ο πολυβραβευμένος θίασος από την Ελβετία ǀ Θέατρο Παλλάς ǀ 22 & 23 Μαρτίου

Μία παιχνιδιάρικη, διαδραστική παράσταση για όλες τις ηλικίες, θα έχει την ευκαιρία το κοινό να απολαύσει με το διασημότερο θέατρο μιμικής και παντομίμας στον κόσμο!

Ο πολυβραβευμένος θίασος από την Ελβετία «Mummenschanz», με τους χαρισματικούς καλλιτέχνες, τις υπέροχες μάσκες, τη διακριτική χορογραφία και τις ευφάνταστες κατασκευές… έρχεται στην Αθήνα στις 22 & 23.03.24 στο Θέατρο Παλλάς.

Ποιοι είναι οι “Mummenschanz”

Ο θίασος του οποίου το όνομα παραπέμπει στην παλαιά αγγλική λέξη “mummer”, που σημαίνει μίμος, αυτοχαρακτηρίζεται ως “θέατρο με μάσκες” ή “θέατρο παντομίμας”. Οι «Mummenschanz» ιδρύθηκαν στο Παρίσι το 1972 από τους: Floriana Frassetto, Andres Bossard και Bernie Schurch, κατέκτησαν τον κόσμο χωρίς να πουν ούτε μία λέξη, χρησιμοποιώντας μόνο μία καθαρά οπτική γλώσσα.

Ο μαγευτικός κόσμος της σιωπής που δημιουργούν οι «Mummenschanz», δεν είναι εύκολο να ενταχτεί σε μία μόνο κατηγορία θεάματος. Έχουν περιοδεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδα, Ευρώπη, Νότια Αμερική αλλά και στο Μπροντγουέι με μία πορεία 1.326 παραστάσεων. Εμφανίστηκαν και ως ειδικοί καλεσμένοι στο γνωστό και αγαπημένο ‘The Muppet Show’, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε το 1976 αλλά και στη τηλεοπτική σειρά ‘The tonight Show’ του καναλιού ΝBC. Τελικά η σιωπή των συντελεστών μπορεί να γίνει εκκωφαντική ηχηρή!

Τι θα δούμε στην παράσταση με τις μάσκες με μαύρο φόντο

Η ποιήτρια της σιωπής Floriana Frassetto, για να τιμήσει την επέτειο της ίδρυσής τους, επινόησε μία παραγωγή, που θα ταξιδέψει το κοινό σε ένα ταξίδι 50 ετών στον συναρπαστικό κόσμο των «Mummenschanz».

Μάσκες από πηλό, πρόσωπα από χαρτί υγείας, ευαίσθητους γεμάτους αέρα γίγαντες, το πλάσμα Pipe και άλλα παράξενα αντικείμενα και σχήματα που ζωντανεύουν οι πέντε ερμηνευτές του θιάσου. Η παράσταση μας μεταφέρει στις πιο δημοφιλείς, επιτυχημένες παραγωγές των περασμένων τους ετών, με τους θρυλικούς χαρακτήρες.

Ένα ποιητικό, ευφάνταστο ταξίδι που δεν χρειάζεται υπότιτλους ένα ζωντανό χιομοριστικό γεμάτο στοργή και φαντασία υπερθεεαμα στον μαγικό κόσμο της σιωπής που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Οι Συντελεστές της παράστασης

Καλλιτεχνικής Διεύθυνση: Floriana Frassetto  ǀ Φωτισμοί: Jan Maria Lukas  ǀ Παραγωγή: Marc Reinhardt  ǀ Ερμηνευτές: Sarah Lerch, Tess Burla, Kevin Blaser, Floriana Frassetto, Manuel Schunter

Χώρος διεξαγωγής: Βουκουρεστίου 3-5, Θέατρο Παλλάς. Ημέρες : Παρασκευή: 03.24 και Σάββατο 23.03.24 Ώρες λειτουργίας: 13.00- 22.00

Εισιτήρια: από 25 € Προπώληση: more.com & Public Διοργάνωση: εταιρία Λάβρυς

Πάρτε μία γεύση από τα 50 χρόνια των «Mummenschanz»