Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Αν και η Ελλάδα είχε 85% πληθωρισμό & εγώ θα άλλαζα την θεματολογία

Prime Minister Kyriakos Mitsotakis at Berlin Process Western Balkan Summit held in the German capital on Thursday, November 3, 2022. (Photo by DIMITRIS PAPAMITSOS/PRIME MINISTER PRESS OFFICE)

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ενάντια στην εκτίναξη των υψηλών τιμών στο μέτρο των δυνατοτήτων της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων της Διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στo Βερολίνο, απαντώντας σε ερώτηση για το μέτρο για το «καλάθι των νοικοκυριών» που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Οι πολίτες δεν πιστεύουν πλέον ότι ο πληθωρισμός μπορεί να καταπολεμηθεί με έναν μόνο νόμο και ένα μόνο άρθρο

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, ότι η πρώτη αντίδραση της αγοράς και των καταναλωτών στο συγκεκριμένο μέτρο ήταν καλή, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει σειρά μέτρων στήριξης τους τελευταίους μήνες, όπως στήριξη υψηλών λογαριασμών ρεύματος, έκτακτο επίδομα ενόψει των Χριστουγέννων για ευάλωτα άτομα. νοικοκυριά και επερχόμενες αυξήσεις συντάξεων.

Υπάρχει εύκολη κριτική και εύκολες υποσχέσεις, αλλά οι πολίτες δεν πιστεύουν πλέον ότι ο πληθωρισμός μπορεί να καταπολεμηθεί με έναν μόνο νόμο και ένα μόνο άρθρο“, πρόσθεσε.

Αν και η Ελλάδα είχε 85% πληθωρισμό & εγώ θα άλλαζα την θεματολογία

‘Οσον αφορά τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, ο Μητσοτάκης ανέφερε, ότι “αν απαντούσα στις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων κάθε φορά που προκαλούν την Ελλάδα στα λόγια, νομίζω ότι δεν θα έκανα άλλη δουλειά. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε έναν ανέξοδο ανταγωνισμό δηλώσεων. Οι θέσεις της Ελλάδος είναι πάρα πολύ ξεκάθαρες. Έχουν διατυπωθεί πολλές φορές και δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο σε αυτό. Προτιμώ να συζητώ για τα ζητήματα τα οποία αφορούν περισσότερο την ελληνική οικονομία, για τον γεωστρατηγικό ρόλο της πατρίδος μας”.

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αν και η Ελλάδα είχε παραπάνω από 85% πληθωρισμό, ίσως θα ήθελα κι εγώ να αλλάζω συνέχεια τη συζήτηση και να την κατευθύνω σε άλλους τομείς και σε άλλη θεματολογία”.

Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση και επανέλαβε τη φιλοδοξία της Αθήνας να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο, ο οποίος θα ενισχυθεί από τις υποδομές που καθιστούν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο μεταξύ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Δείτε εδώ αναλύτικα τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια