Μητσοτάκης: Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο το 2024 – Με άλλη πολιτική δεν θα δούμε επενδυτική βαθμίδα ούτε με κιάλια

Tην οικονομία και την αγορά εργασίας αφορούσε η πρώτη, από μια σειρά συνεντεύξεων, που θα δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας ανεπίσημα την προεκλογική περίοδο.

«Το ζήτημα της ακρίβειας απασχολεί σήμερα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο την ελληνική κοινωνία για λόγους απολύτως εύλογους», απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για την ακρίβεια και σημείωσε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, ενώ τόνισε ότι τα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μια αποκλιμάκωση και προχώρησε σε μια εκτίμηση ότι τα χειρότερα έχουν παρέλθει.

Σχετικά με  την επενδυτική βαθμίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα μας είχε 11 αναβαθμίσεις και έχει φτάσει ένα σκαλοπάτι πριν την επίτευξή της, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως είναι απολύτως εφικτό να γίνει εντός του 2023.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ενώ είπε ότι θα έχουμε νέο μισθολόγιο δημόσιων υπαλλήλων το 2024. Σε ερώτηση για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αύξηση του θα γίνει από την 1η Απριλίου δεν συνδέεται με την ημερομηνία των εκλογών, αλλά θα γίνει γιατί τότε ξεκινάει η τουριστική περίοδος και πολλοί πολίτες εργάζονται στον τουριστικό τομέα.

Για την αισχροκέρδεια τόνισε ότι ο έλεγχος στην αγορά δεν είναι μία απλή υπόθεση αλλά «για πρώτη φορά έχουμε νομοθετικά αλλά και ρυθμιστικά εργαλεία στη διάθεσή μας που μας επιτρέπουν να επιχειρούμε να ελέγχουμε την αγορά πολύ πιο αποτελεσματικά σε σχέση με το παρελθόν».

Σε ερώτηση για τα ταμειακά αποθέματα, επισήμανε, ότι σήμερα ανέρχονται σε 39 δισ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι «δεν θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα περήφανος ο κ. Τσίπρας για αυτό το “μαξιλάρι” που προήλθε από λυσσαλέα φορολόγηση και καταναγκαστικά από τους δανειστές».

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντικείμενο: Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα στο moneyview.gr