Γλυκά χωρίς βιτρίνα – Το πρώτο διαδικτυακό ζαχαροπλαστείο, στο Παγκράτι

Madame fraise Athens @facebook

Δεν υπάρχουν πωλητές, ούτε καν ταμπέλα ζαχαροπλαστείου! Δύο καλοί φίλοι – pastry chefs υψηλού επιπέδου, ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας, παρέα με τον μάνατζερ της Noble και συνεργάτη τους Γιάννη Γερόπουλο, αποφάσισαν να ανοίξουν στα δύσκολα χρόνια του κορονοϊού, ένα ζαχαροπλαστείο διαδικτυακό.

Το ζαχαροπλαστείο Madame Fraise στο Παγκράτι, εντάσσεται κάτω από την ομπρέλα του ζαχαροπλαστικού project Noble Pastry. Η Noble είναι μία μάρκα σχεδίασης, παροχής συμβουλών και εκπαίδευσης ζαχαροπλαστικής που επικεντρώνεται στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Οι pastry chefs: Ευγένιος Βαρδακαστάνης & Γιάννης Κίκιρας

O Ευγένιος και ο Γιάννης γνωρίστηκαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», κάνοντας ευφάνταστα γλυκά, μικρά κομψοτεχνήματα γαλλικού ύφους. Η αγάπη και το μεράκι για το

Γιάννης Κίκιρας & Ευγένιος Βαρδακαστάνης

στήσιμο των γλυκών τους, μετεξελίχθηκε κάνοντας πραγματικότητα το πρώτο διαδικτυακό ζαχαροπλαστείο στην Ελλάδα. Τα γλυκά τους διανέμονται απευθείας από το ατελιέ τους, σε κομψά ροζ κουτιά, μέσω της διεθνούς digital πλατφόρμας φαγητού Wolt.

Ξενοδοχεία όπως: Αστέρας Βουλιαγμένης, Πεντελικόν, Μεγάλη Βρετανία, King George, αλλά και πετυχημένες συνεργασίες με διακεκριμένους chefs παγκοσμίως όπως: Alain Ducasse, Guy Martin κ.α. ήταν τα πρώτα βήματα που έκανε, ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης.

Από την άλλη μεριά, η αγάπη του Γιάννη Κίκιρα στον τομέα της καραμέλας τον ώθησε μέχρι τη Γαλλία, κάνοντας την εξειδίκευσή του στο κρυφό, αλλά όχι άπιαστο όνειρό του. Ο Γιάννης είχε την ευκαιρία να εργαστεί σαν stage- ζαχαροπλάστης, στο Unico εστιατόριο του Μιλάνου. Ενώ οι επόμενοι του σταθμοί ήταν στο Armani Hotel, στο Burj Khalifa στο Ντουμπάι και μετέπειτα στο L’ atelier de Joel Robuchon του Λονδίνου.

Τα γλυκά του Madame Fraise

Σερφάροντας διαδικτυακά στον σύνδεσμο, δεν ξέρει κανείς ποιο γλυκό να πρώτο διαλέξει. Το γλυκό Paris Breast, με τα καραμελωμένα μήλα Golden και την ψημένη κρέμα αμυγδάλου. Το Tarte Vibrato, με την κρέμα μαύρης σοκολάτας και την αλατισμένη καραμέλα toffee, με άρωμα passionfruit και φιστίκια. Το αγαπημένο Rose Cheesecake, με την μους τριαντάφυλλου και τη μαρμελάδα βατόμουρου ή το Amande, με μπισκότο αμυγδάλου και μπαβαρουάζ αρωματισμένη με τόνκα και αχλάδι confit. Πέρα όμως από τις τούρτες τους, το κλασικό μιλφειγ στο Madame Fraise, με μοναδικό τρόπο μεταμορφώνεται σε έναν κύλινδρο από τραγανή καραμελωμένη σφολιάτα, με πραλίνα πεκάν.

Noble Panettone® Gianduja-Hazelnut

Ενώ την συνταγή των panettone ο Ευγένιος και ο Γιάννης, την έχουν δουλέψει με υπομονή και επιμονή για τρία ολόκληρα χρόνια! Για να φτάσουν τα panettone να γίνουν αφράτα, να λιώνουν στο στόμα, σημασία μεγάλη παίζει και η ποιότητα του νερού της περιοχής από όπου μπορεί να χρειαστεί να “ταΐσεις” το προζύμι σου. Panettone με κάστανο κονφί και σοκολάτα ή με πορτοκάλι και λεμόνι, με σταφίδα και βανίλια Μαδαγασκάρης, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ευγένιος και ο Γιάννης με τα γλυκά τους, καταφέρνουν να βγάλουν για λίγο εμάς από τη μονοτονία, δίνοντας έναν αέρα παριζιάνικο.

Η ομάδα και τα μελλοντικά σχέδια του Madame Fraise

Η ομάδα του Madame Fraise και Noble Pastry εκτός από τα γλυκά, σχεδιάζει να πραγματοποιεί σεμινάρια με φυσική παρουσία, αλλά και webinars, τόσο από τους ίδιους όσο και από άλλους pastry chefs της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Η ανάδειξη των θησαυρών της τοπικής γαστρονομίας, σε συνδυασμό πάντα με τη διεθνή κουλτούρα είναι πρωταρχικό τους μέλημα. Στο μέλλον θα κυκλοφορήσουν ειδικές εκδόσεις ebooks αφιερωμένες στα γλυκά, έχοντας πάντα στη διάθεση τους την 3D τεχνολογία.

Η ομάδα περιλαμβάνει επίσης ταλαντούχους καλλιτέχνες, φωτογράφους, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες που συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την τελειότητα του αποτελέσματος.

Madame Fraise: Οδός Υμηττού 225, Μετς-Παγκράτι. Τηλέφωνο: 211-4186086 – Διανομή: wolt.com

Τα ρεπορτάζ αγοράς & τα προϊόντα του παρουσιάζονται στο culpanews.gr είναι επιλογές των συντακτών δεν έχουν εμπορικό σκοπό, ούτε αποφέρουν διαφημιστικά έσοδα.