Το Κογκρέσο ενέκρινε το πακέτο στήριξης των $1,9 τρισ. του Μπάιντεν

Photo by Darren Halstead on Unsplash

Εγκρίθηκε την Τετάρτη το πακέτο στήριξης $ 1,9 δισ. του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την  αντιμετώπιση των συνέπειων της πανδημίας Covid-19.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων  με 220 ψήφους υπέρ και 211 κατά, ενέκρινε το τεράστιο σχέδιο οικονομικής βοήθειας. Να σημειώσουμε ότι κανένας Ρεπουμπλικάνους δεν ψήφισε υπέρ του πακέτου.

Έχοντας ήδη περάσει από τη Γερουσία, το πακέτο ανακούφισης κατευθύνεται τώρα στο γραφείο του κ. Μπάιντεν για να υπογραφεί.

Αυτό το έκτο νομοσχέδιο στήριξης  Covid-19 και είναι μια σημαντική νομοθετική νίκη για τον κ. Μπάιντεν. Σύμφωνα με την εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη, ο πρόεδρος θα υπογράψει το νομοσχέδιο σε νόμο την Παρασκευή.

Το νομοσχέδιο «προσπαθεί να δώσει στη ραχοκοκαλιά αυτού του έθνους – στους εργαζόμενους, που έχτισαν και κρατούν αυτήν τη χώρα – μια ευκαιρία μάχης», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν.

Το πακέτο είναι δημοφιλές στους Αμερικανούς

Μια δημοσκόπηση του March Pew Research Center διαπίστωσε ότι το 70% των ενηλίκων των ΗΠΑ που ρωτήθηκαν, εξέφρασαν την υποστήριξή τους για το νομοσχέδιο, συμπεριλαμβανομένου του 41% των Ρεπουμπλικάνων.

Αυτή είναι χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας για την της Αμερικής. Στο πέρασμα της μέχρι σήμερα, έχει αφήσει περισσότερους από 527.000 ανθρώπους νεκρούς, ενώ πάνω από 29 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί. Η ανεργία αυξήθηκε στα ύψη τον τελευταίο χρόνο, με ποσοστό να φτάνει στο 6,2%, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Culpanews.gr με πληροφορίες από το BBC