Κασσελάκης: Το excel που παρουσίασε ως “πόθεν έσχες”

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης / syriza.gr

Στη δημοσιότητα έδωσε ένα μονοσέλιδο excel που παρουσιάζει την περιουσιακή του κατάσταση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των ευρωεκλογών της επερχόμενης Κυριακής.

Να σημειώσουμε, ότι μία κανονική δήλωση Πόθεν Έσχες περιλαμβάνει 11 σελίδες – και εκεί αναφέρονται  λεπτομέρειες για κάθε είδους περιουσιακό στοιχείο, από τις καταθέσεις και τα ακίνητα ως τις συμμετοχές στις επιχειρήσεις (το είδος της επιχείρισης, το έτος έναρξης, το κεφάλαιο, αλλά και η προέλευση των χρημάτων).

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα είδος πόθεν έσχες, καθώς τις τελευταίες μέρες είχε βρεθεί στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, δημοσιοποίησε και την περιουσιακή κατάσταση του συζύγου του Τάιλερ Μακμπέθ.

Στο excel αναφέρεται πως το 2023 ο Στέφανος Κασσελάκης είχε εισοδήματα ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, καταθέσεις 20,1 χιλιάδες ευρώ, δανειακές υποχρεώσεις ύψους 1,69 εκατ. ευρώ,

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε, εμφανίζεται να έχει συμμετοχές σε επιχειρήσεις που αντιστοιχούν σε 670,9 χιλ. Ενώ σε επενδυτικά προϊόντα έχει τοποθετημένα 2,8 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, συμμετέχει σε τρεις εταιρείες: Στην περίφημη μονοπρόσωπη ΕΠΕ OSIOS LLC συμμετείχε με 500 χιλιάδες δολάρια. Η OSIOS είναι η εταιρεία με την οποία δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν τα δώρα των Χριστουγέννων του 2023.

Δείτε το “excel πόθεν έσχες” που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης:

Παραλληλα ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε, κατά την ομιλία του, τα εισοδήματά του το 2023 σε σύγκριση με αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2021, όπως και τις καταθέσεις, δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές, συμμετοχές σε κάθε είδους επιχειρήσεις, επενδυτικά προϊόντα, ακίνητα, οχήματα και θυρίδες.