Εκρέμ Ιμάμογλου: Οι μέρες του Ερντογάν είναι μετρημένες

O δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Ekrem Imamoglu / twitter@imamoglu_int

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BIRN (Balkan Investigative Reporting Network), κατά την επίσκεψή του στο Σεράγεβο, ο δημοφιλής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Ekrem Imamoglu, προβλέπει νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές του 2023, απέναντι του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, CHP, ανέφερε στο BIRN, ότι οι μέρες του Τούρκου ισχυρού άνδρα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μετρημένες.

«Θα έχουμε γενικές εκλογές του χρόνου στην Τουρκία και ο Πρόεδρος Ερντογάν θα χάσει τις εκλογές, όπως έχασε στην Κωνσταντινούπολη. Θα χάσουν, αλλά η Τουρκία θα κερδίσει», είπε ο Ιμάμογλου.

Σχολιάζοντας την τουρκική πολιτική, ο Imamoglu είπε ότι η πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, CHP, να κατέβουν ως ένα ενιαίο μπλοκ στις επόμενες εκλογές απέναντι στην πολιτική συμμαχία του Ερντογάν, είναι υψίστης σημασίας.

Πολλοί παρατηρητές λένε ότι ο Ιμάμογλου έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στην Τουρκία από τότε που κέρδισε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη το 2019 και θα είναι σοβαρός αντίπαλος του Ερντογάν στην επόμενη προεδρική κούρσα.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, δεν σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν να επικρατεί άνετα του Τούρκου προέδρου. «…Πιστεύω ότι όταν έρθει η μέρα, τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης θα κάνουν την καλύτερη επιλογή. Προς το παρόν, αυτό δεν είναι στην ατζέντα μου. Η μόνη μου ατζέντα είναι η Κωνσταντινούπολη…» δήλωσε στο BIRN.

Να σημειώσουμε, ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ο οποίος ήταν καλεσμάνος του δημάρχου του Σεράγεβο Μπενιαμίνα Κάριτς, αγνοήθηκε από τους Βόσνιους ηγέτες, που αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του για να μην να δυσαρεστήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν.