Η Wagner επιβεβαίωσε τον θάνατο του Πριγκόζιν

Ο Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν

Πηγή της Wagner επιβεβαίωσε νωρίτερα τον θάνατο του Πριγκόζιν (Prigozhin), αλλά κατηγορεί συγχρόνως και τη Μόσχα πως έριξε το τζετ.

Η ανάρτηση του «Grey Zone», λογαριασμού στην πλατφόρμα Telegram πουν πρόσκειται στη Wagner αναφέρει: «Ο επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ, ήρωας της Ρωσίας, ένας αληθινός πατριώτης, ο Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών στη Ρωσία» και καταλήγει η σχετική ανάρτηση «Ακόμη και στην κόλαση θα είναι ο καλύτερος! Ζήτω η Ρωσία!».

Το αφεντικό της Wagner, Yevgeny Prigozhin βρισκόταν σε ένα αεροπλάνο που συνετρίβη στη δυτική Ρωσία, σύμφωνα με την αεροπορική αρχή της χώρας. Το όνομά του ήταν στη λίστα εκείνων που «δηλώθηκαν ότι ταξίδευαν στο αεροπλάνο», μαζί με τον βασικό διοικητή της Βάγκνερ Ντμίτρι Ούτκιν.

Το ρωσικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης δήλωσε ότι ιδιωτικο αεροσκάφος «έπεσε» κοντά στο χωριό Κουζένκινο και ότι όλοι σκοτώθηκαν. Το υπουργείο αναφέρει, ότι το αεροσκάφος πετούσε από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη και ότι στο σκάφος επέβαιναν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων τρία μέλη του πληρώματος. Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

Ο Prigozhin διατηρούσε χαμηλό δημόσιο προφίλ από τότε που ηγήθηκε της βραχύβιας ανταρσίας τον Ιούνιο, η οποία διήρκεσε μόλις 24 ώρες Εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε ένα βίντεο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το οποίο λέγεται ότι γυρίστηκε σε μια απροσδιόριστη τοποθεσία στην Αφρική.

Η ομάδα μισθοφόρων Wagner ιδρύθηκε το 2014 και ήταν ιδιαίτερα ενεργή στον πόλεμο της Ουκρανίας μέχρι την ανταρσία του Ιουνίου.

Με πληροφορίες από BBC