Η Coca-Cola “έχασε” 4 δισ. δολάρια λόγω του Ρονάλντο

photo pixabay/unsplash

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φαίνεται ότι δεν συμπαθή ιδιαίτερα την Coca-Cola και το έδειξε ξεκάθαρα μπροστά στις κάμερες στο Euro 2021. Η εμφάνιση του σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, είχε οικονομικές συνέπειες για την εταιρεία.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα και όταν είδε δύο μπουκάλια Coca-Cola μπροστά στο τραπέζι, τα κοίταξε λίγο αηδιασμένος και τα έσπρωξε μακριά του. Στη συνέχεια, σήκωσε ένα μπουκάλι νερό, το κράτησε στην κάμερα και είπε δυνατά, «Agua!» (Νερό), ενώ μουρμούρισε κάτι ακατανόητο για την Coca-Cola.

Ήταν μια δυνατή «αρνητική διαφήμιση», από έναν αθλητή με εκατομμύρια θαυμαστές και οπαδούς σε όλο τον κόσμο, που αποτελεί πρότυπο για πολλούς ανθρώπους.

Η κίνηση του Ρονάλντο είχε άμεσο αντίκτυπο στη εταιρεία, μειώνοντας την αξία της από 242 δισεκατομμύρια δολάρια σε 238 δισεκατομμύρια δολάρια, μια απώλεια της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας δυσφημίσει με αυτόν τον τρόπο δημόσια την Coca-Cola, η τιμή της μετοχής άξιζε τα 56,10 $ τη Δευτέρα. Λίγα λεπτά αργότερα, μετά τη διαφήμιση του Ρονάλντο για «καθαρό νερό», η τιμή της μετοχής έπεσε στα χαμηλά των 55,20 $. Στο κλείσιμο της αγοράς, η μετοχή ανέκαμψε λίγο και αυξήθηκε στα 55,44 $.

Δείτε εδώ το video από το twitter της Guardian sport

culpanews.gr με πληροφορίες από Bild.de