Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στους Γάλλους

Η παράδοση της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων, από τον Σπύρο Καπράλο, στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ

Από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, παραδόθηκε η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία άναψε στις 16 Απριλίου στην Ολυμπία, στον προέδρο της οργανωτικής επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ, κατά τη διάρκεια μίας εξαιρετικής τελετής στο Καλλιμάρμαρο.

Την σημερινή (26/4) λαμπρή εκδήλωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσίασε ο Νίκος Αλιάγας, ενώ σε ενα κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο αντήχησαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας από την μοναδική φωνή της Νάνας Μούσχουρη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Επίσης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου». Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.Τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε το φωνητικό σύνολο «CHORES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από την πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος ήταν o αρχηγός της Εθνικής Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Παράδοση & αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Αφή Δάδας έγινε από την Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά για την τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας που θα ταξιδεύσει από την Αθήνα στο Παρίσι όπου εκεί θα λάβουν χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024. Την αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας συνόδευσαν με την μουσική σύνθεση ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και την ερμηνεία της, η Υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στη γαλλική πρεσβεία και αύριο (27/4) θα «επιβιβασθεί» στο τρικάταρτο «Belem», με προορισμό το λιμάνι της Μασσαλίας, όπου αναμένεται να φτάσει στις 8 Μαίου για να την παραλάβει ο Γάλλος κολυμβητής και πρώτος Λαμπαδηδρόμος επί γαλλικού εδάφους, Φλοράν Μανοντού.