Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων – Όλο το χρονοδιάγραμμα

«Προχωράμε σε επιπλέον βήματα ανάκτησης της ελευθερίας», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το επόμενο χρονικό διάστημα ανοίγουν οι δραστηριότητες, στις:

  • 14 Μαΐου τα Μουσεία
  • 17 Μαΐου  τα ωδεία
  • 21 Μαΐου τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%
  • 28 Μαΐου τα ζωντανά θεάματα & ακροάματα (υπαίθριους μόνον με καθήμενους)

Σημειώνεται ότι για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Στις 17 Μαΐου ξεκινούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ από την προσεχή Δευτέρα 10 Μάϊου, επαναλειτουργούν τα σχολεία (δημοτικά και γυμνάσια), τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

Επίσης από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ

Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδιακσίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο, Σάββατο 8 Μάϊου, επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες και μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.