Γράμμα στον Orwell

Αγαπημένε μου George,

37 χρόνια πέρασαν από το 1984, το 1/3 του δρόμου για το 2084, σου κάνω λοιπόν μια ενημέρωση για τα συμβαίνοντα. Όλα βαίνουν κατ’ ευχήν!

Η Φάρμα των Ζώων πάει μια χαρά, όλα τα ζώα είναι ίσα με τα άλλα και χαρούμενα. Οι ομάδες με τα λίγα ζώα, που είναι πιο ίσα από τα άλλα, γίνονται συνεχώς και λιγότερες. Τα καταφέραμε, αντί για πολλά προνομιούχα ζώα, έχουμε πια πολύ λιγότερα υπερπρονομιούχα. Και χάνονται μέσα στο πλήθος των ζώων.

Σε μερικά χρόνια θα χωράνε πια, σε ένα μόνο κτήριο της φάρμας!

Θα ηρεμήσει έτσι και ο Μεγάλος Αδελφός, που δεν θα χρειάζεται να ασχολείται με πολλές ομάδες βοηθών του. Ήδη έχει καταφέρει να μοιράζει τον σανό ηρεμίας και ευδαιμονίας μέσα από μικρές σκάφες, που έχει κάθε ζώο στην διάθεσή του!

Τα ζώα είναι τρισευτυχισμένα, το μόνο που ζητούν, είναι ακόμη μικρότερες σκάφες με μεγαλύτερη αποθήκη και μεγαλύτερη ταχύτητα στην αλλαγή του σανού. Κάθε ζώο έχει πια το δικό του διακριτικό σήμα για κάθε ενέργεια ή κίνησή που θέλει να κάνει. Έτσι είναι εύκολο να εκφράζει κάθε Διπλή Σκέψη του για έγκριση!

Δώσαμε πολύ ωραία μικρά σύμβολα και ονόματα, που εύκολα μαθαίνει κάθε ζώο:

User name, password, cookies, agree, adds, VAT, code number, AMKA, TAXIS, ID, phone, mail, account, sms, pin, puk, blog, site και πολλά άλλα!

Τα καλύτερα απ’ όλα είναι οι φατσούλες και τα συμβολάκια. Τους αρέσουν πάρα πολύ, δεν κουράζονται να μιλάνε κι όλας! Συνενοούνται τέλεια!

Είναι κοντά ο καιρός, που το κάθε ζώο θα ζητήσει μόνο του, να έχει 1 γενικό σήμα, για ότι κι εάν κάνει!  Λογικό, θα του το δώσουμε!

Ξεκινήσαμε ήδη με το δακτυλικό τους αποτύπωμα, την κόρη του ματιού τους, θα βρούμε και πιο απλή μέθοδο. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Αστυνομία Σκέψης σχεδόν δεν έχει δουλειά!

Το κάθε ζώο καταγράφει μόνο του στις σκάφες όλα τα Εγκλήματα Σκέψης, που κάνει. Και φυσικά δέχεται πολύ ευχάριστα την συνέπεια, που πια δεν την λέμε τιμωρία, αλλά “μπλοκάρισμα”. Και δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να ξεμπλοκαριστεί και να τριγυρίζει πάλι στην φάρμα.

Καταργήσαμε και το Δωμάτιο 101, δεν χρειάζεται πλέον!

Με αφορμή μια άσχημη πανδημία, με πολλά νεκρά ζώα, σκεφτήκαμε και εφαρμόσαμε τον εγκλεισμό των απείθαρχων ζώων, στα δικά τους δωμάτια!

Απλό και εύκολο. Μέσα από τις ατομικές σκάφες τους, το εξηγήσαμε πολλές πολλές φορές, το κατάλαβαν και το εφαρμόζουν άψογα. Βεβαιωθήκαμε, πως ο φόβος είναι το καλύτερο φάρμακο πειθαρχίας. Ειδικά όταν συνοδεύεται με βιταμίνες ελπίδας.

Τους το είπαμε lock down, το δέχτηκαν ευχάριστα, αφού άλλωστε είναι και πολύ αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προχωράμε συστηματικά στην καθολική Άσκηση Πειθαρχίας Φάρμας, θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για κάθε άλλη εφαρμογή, όταν θα χρειαστεί.

Έχουμε πια δημιουργήσει την αίσθηση ενοχής σε κάθε ζώο της φάρμας.

Φαίνεται πως από καιρό τα ζώα περίμεναν το παμπάλαιο φάρμακο, σαν παιγνίδι σε καθημερινή δόση για να είναι ευτυχισμένα: Ενοχή – Φόβος – Ελπίδα!

Ο Ψυχρός Πόλεμος των ζώων συνεχίζεται κανονικά!

Αν και άλλαξε λίγο η διαίρεση της φάρμας, σε ότι αφορά τα χωράφια κάθε ομάδας ζώων, ο φόβος των μισών για τα άλλα μισά ζώα και αντίστροφα, παραμένει ίδιος!

Μάλιστα, αλλάζουμε πολύ συχνά τις απειλές και τα απειλούμενα ζώα , ώστε να μην μένει κανένα ζώο παραπονούμενο πως δεν απειλείται!

Το διαίρει και βασίλευε έχει καταργηθεί. Πλέον εφαρμόζουμε το φόβιζε και βασίλευε. Σε όλα τα ζώα αρέσει πάρα πολύ.

Ταΐζουμε λοιπόν τον ίδιο σανό σε κάθε ομάδα, σε διαφορετική όμως σκάφη, χωρίς να μπορεί να δει η μία ομάδα την σκάφη της άλλης. Έτσι όλες οι ομάδες αισθάνονται πεινασμένες και αδικημένες, διότι δεν ξέρουν τι τρώνε οι άλλες. Κάθε μία νομίζει πως ο δικός της σανός είναι ο χειρότερος και θέλει να πάρει τον σανό των άλλων!

Που να φανταστούν πως όλοι οι σανοί είναι ίδιοι!

Η επιτυχία μας είναι πως έτσι ζητούν όλο και περισσότερο σανό!

Αυτά τα λίγα για την ώρα αγαπημένε George, θα σε ενημερώσω για κάθε νέα μας επιτυχία. Ο Μεγάλος Αδελφός είναι ενθουσιασμένος!

Φιλικά,

Γιώργος

Γιώργος Βλάχος
Μέντωρ Ανάπτυξης Επίδοσης-Απόδοσης & Καριέρας - Performance & Career Growth Master - Πρώην CEO HELLAMAT Lafarge Group, Μέλος Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Παράταξης “ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Άγγελο Παλαιοδήμο