Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ υποψήφιος (CDU) για την καγκελαρία

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ, αναγνώρισε τον πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, ως τον κοινό υποψήφιο καγκελάριο των χριστιανικών κομμάτων (CDU/CSU).

Ζέντερ: Προέχει η ενότητα των δύο χριστιανικών κομμάτων

Όπως δήλωσε ο Μάρκους Ζέντερ, σήμερα το μεσημέρι 20/4 στο Μόναχο, «ο κύβος ερρίφθη», αποδεχόμενος ουσιαστικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), το οποίο σε ποσοστό 77,5% τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Λάσετ. Η συνεδρίαση διήρκεσε επτά ώρες, 31 από τα μέλη του προεδρείου ψήφισαν υπέρ του κ. Λάσετ ως υποψήφιου Καγκελάριου, εννέα υπέρ του κ. Ζέντερ και έξι απείχαν. Ο Βαυαρός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους Χριστιανοδημοκράτες, ότι πριν απ΄ όλα προέχει η ενότητα των δύο χριστιανικών κομμάτων και συνεπώς οι βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Λάσετ.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Άλμπερτ Φύρακερ, τόνισε ότι η ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών αγνόησε τη μεγάλη δημοτικότητα που χαίρει ο Μάρκους Ζέντερ στη βάση του κόμματος τους. Ο κ. Φύρακερ επεσήμανε ακόμη, πως την ευθύνη για το αποτέλεσμα στις εκλογές το Σεπτέμβριο φέρει τώρα το CDU.

Να σημειώσουμε ότι την υποψηφιότητα Λάσετ υποστήριξαν η υπουργός Άμυνας και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και ο πρόεδρος της βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στους  Χριστιανοδημοκράτες καταβάλλονται από όλες τις πλευρές προσπάθειες, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα που προκάλεσε στο κόμμα η αντιπαράθεση για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος καγκελάριος.

culpanews.gr με πληροφορίες από DW