Μπένι Γκαντζ: Το Ιράν θα πληρώσει το τίμημα την κατάλληλη στιγμή

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, ο MK Benny Gantz (Μπένι Γκαντζ) / (credit: NOAM REVKIN FENTON/FLASH90)

Κορυφαίοι Ισραηλινοί πολιτικοί διαφωνούν για το ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα μετά την ολονύκτια επίθεση με πυραύλους και drone του Ιράν, εναντίον του Ισραήλ.

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, ο MK Benny Gantz (Μπένι Γκαντζ), υπαινίχθηκε σε δήλωση του, ότι το Ισραήλ δεν θα απαντήσει αμέσως στο Ιράν.

“Θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που είναι κατάλληλοι για εμάς”, δήλωσε ο Γκαντζ σε ανακοίνωση, ενόψει της σύγκλησης του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθεί η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν.

Ο Gantz χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «στρατηγικό επίτευγμα» το οποίο το Ισραήλ πρέπει να «αξιοποιήσει» για την εθνική του ασφάλεια. «Αυτό το γεγονός δεν έχει τελειώσει – η στρατηγική συμμαχία και η ευθυγράμμιση της περιφερειακής συνεργασίας πρέπει να ενισχυθούν, ειδικά τώρα», πρόσθεσε ο Γκαντς.

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας MK Itamar Ben-Gvir χαρακτήρισε τα σχόλια του Gantz “κούφια δυτικά συνθήματα από αυτούς που παραμένουν βαθιά στη σύλληψη. Για να δημιουργηθεί αποτροπή στη Μέση Ανατολή, το αφεντικό πρέπει να τρελαθεί”, έγραψε ο Ben-Gvir στο X.

Σε μια δική του δήλωση βίντεο, την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich είπε ότι «είναι η ώρα για ηγεσία που είναι ικανή να επιστρέψει την αποτροπή που έχει το θάρρος να αποκαταστήσει την ασφάλεια στους πολίτες του Ισραήλ, όχι με συνθήματα, αλλά με δράση .”

Ο αρχηγός του κόμματος της Ενωμένης Δεξιάς, MK Gideon Sa’ar, έγραψε στο X: “Η εντυπωσιακή αεράμυνα χθες το βράδυ έδωσε στο Ισραήλ χώρο για ελιγμούς και στρατηγική ευελιξία. Το ίδιο και η ιρανική αποτυχία. Είναι απαραίτητο να υιοθετήσει στρατηγική υπομονή. Το Ισραήλ κάνει δεν χρειάζεται να βιαστεί στην ανταπόκρισή της και να διαταράξει τις προτεραιότητες που έθεσε στον εαυτό της.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, MK Merav Michaeli, υποστήριξε ότι το Ισραήλ πρέπει να χρησιμοποιήσει τη συμπάθεια που συγκέντρωσε η επίθεση του Ιράν για να συνάψει συμφωνία με τη Χαμάς για την επιστροφή των 133 ανθρώπων που κρατά ομήρους.

«Συγχαρητήρια σήμερα το πρωί στις δυνατότητες πληροφοριών και αεράμυνας του IDF, στο αμυντικό σύστημα  και στους ανθρώπους που τα κατασκεύασαν και λειτούργησαν», έγραψε ο Michaeli στο X.

«Η χθεσινή νύχτα απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο κρίσιμη είναι η στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ και τις χώρες της περιοχής για την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ. προσπαθώντας να τους πει ότι είναι καιρός για μια «αποφασιστική επίθεση», χωρίς να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το Ισραήλ μόνο του απέναντι σε αυτές τις απειλές», έγραψε ο Michaeli.

culpanews.gr με πληροφορίες απο την JerusalemPost