Frankfurter Rundschau: Ήρθε η ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει στον Ερντογάν τα όριά του

Με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ στην Τουρκία η Frankfurter Rundschau βάζει στο μικροσκόπιο της την ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της Άγκυρας με φόντο την ένταση στην Μεσόγειο και σχολιάζει: «Την περασμένη εβδομάδα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε την ετυμηγορία του για τον γερμανό ακτιβιστή Πέτερ Στόιντνερ.
Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε και αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο. Ωστόσο οι δικαστές έστειλαν τέσσερις συγκατηγορουμένους του στη φυλακή λόγω δήθεν ”στήριξης της τρομοκρατίας”. Η δικαστική αυτή απόφαση είναι ένα από τα στοιχεία που επισκιάζουν τη σημερινή επίσκεψη του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.
Στην περιοχή ο Ερντογάν στηρίζει ακραίες ισλαμιστικές ομάδες. Στη δε διαμάχη για τον φυσικό πλούτο στην ανατολική Μεσόγειο εμφανίζεται όλο και πιο επιθετικός έναντι των χωρών μελών της ΕΕ Ελλάδα και Κύπρο. Ήρθε η ώρα να δείξει η ΕΕ στον Ερντογάν τα όριά του. Θα έπρεπε να τερματίσει όχι μόνο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα που έχουν εξελιχθεί άλλωστε σε φαρσοκωμωδία. Επί τάπητος θα πρέπει να τεθεί και η τελωνειακή ένωση».
Πηγή: fr.de