Πελώνη: Κατέρρευσαν τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ – Ζαχαριάδης: Οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ

media.gov.gr

Σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή τα self tests και τα “fake news” της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι  μεθοδεύτηκε απευθείας ανάθεση στην Siemens.

Όπως αναφέρει η κυρία Πελώνη στην ανακοίνωσή της, ο ΣΥΡΙΖΑ, «κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας» και συνεχίζει «31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο».

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη και ψέματα στον ανεμιστήρα καταγγέλλοντας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για φωτογραφική απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self-test.

Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία όπως μόνο αυτός ξέρει. Σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν.

31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Προκύπτει ότι δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς.

Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχη. 

Ας απαντήσει επιτέλους. Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη; Ή θα επιμείνει να εύχεται την καταστροφή για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα;

Όση λάσπη κι αν πετάξουν, γυρίζει πίσω».

Ζαχαριάδης: Οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα σήμερα το πρωί 29/3, μιλώντας στο “Θέμα 104,6” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε την απάντηση της κυβέρνησης, σχετικά με όσα υποστήριζε η αξιωματική αντιπολίτευση για φωτογραφικό διαγωνισμό στη προμήθεια των self test να ανατεθούν στην εταιρεία Siemens, λέγοντας: «Κρίνεται αν ήταν εύστοχη ή όχι. Οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ».

Να σημειώσουμε ότι το τριήμερο που προηγήθηκε δεκάδες στελέχη και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέκλυσαν τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλώνοντας για μέγα σκάνδαλο, που πίσω ¨κρύβεται” η Siemens.