Έρευνα για την αντίδραση των αστυνομικών στη Ν. Σμύρνη

nea smyrni news

Διοικητική έρευνα για την αντίδραση των αστυνομικών, στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης διέταξε η αστυνομία. Την έρευνα προκάλεσε σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, όπου φαίνονται άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να χτυπούν με γκλομπ ένα νεαρό άτομο, τη στιγμή της προσαγωγής του.

Πηγές από την αστυνομία, υποστηρίζουν ότι ορισμένα από τα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς και προσπάθησαν να τους εμποδίσουν την ώρα που βεβαίωναν παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοιού. Αυτό όμως, δεν δικαιολογεί την ανάρμοστη συμπεριφορά των αστυνομικών, που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο. Συνολικά, προσήχθησαν 11 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.

Νωρίτερα η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση της για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».