Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν την έδρα της Γερουσίας της Πενσυλβάνια – Ο έλεγχος της Βουλής είναι στον αέρα

Ο έλεγχος της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ είναι στον αέρα, καθώς οι πολιτείες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν την καταμέτρηση  στις ψήφους στις ενδιάμεσες εκλογές, ενώ μεγάλη μάχη δίνεται για τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις oι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιθανό να πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά ο αγώνας στη Γερουσία είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Εάν οι Δημοκρατικοί χάσουν τον έλεγχο οποιουδήποτε από τα δύο, οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούν, να μπλοκάρουν την ατζέντα του προέδρου Τζο Μπάιντεν

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2024, είδε ορισμένους από τους υποψηφίους του να αποτυγχάνουν.

Ο Δημοκρατικός Τζον Φέτερμαν, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό τον Μάιο, κέρδισε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο, τούρκικης καταγωγής, Μεχμέτ Οζ, έναν τηλεοπτικό γιατρό διασημοτήτων, στην κούρσα για τη Γερουσία της Πενσυλβάνια

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα αποτελέσματα  για τη Γερουσία – στις πολιτείες της Τζόρτζια, της Αριζόνα και της Νεβάδα, όπυ οι μάχες είναι αμφίροπες. Στη Γεωργία, οι εκλογικοί αξιωματούχοι λένε ότι το αποτέλεσμα είναι τόσο κοντινό που μπορεί να πάει σε άλλη ψηφοφορία στις αρχές Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, κέρδισε μια μεγάλη νίκη για να παραμείνει στο αξίωμα, δημιουργώντας τον για μια πιθανή προεδρική υποψηφιότητα του 2024. Εν τω μεταξύ, το NBC News πρόβλεψε οι Ρεπουμπλικάνοι θα επικρατήσουν στην Βοιυλήμια μικρή πλειοψηφία των 220 έδρες.

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, του οποίου οι νομοθετικές ελπίδες στηρίζονται στο αν οι Δημοκρατικοί μπορούν να προωθήσουν την ατζέντα του μέσω ενός υπερκομματικού Κογκρέσου.